Ένωση – 1.500 ευρώ σε 6 μαθητές που διακρίθηκαν

Επιταγές 1.500 ευρώ σε καθ’ έναν
από τους 6 μαθητές που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές

Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αγκαλιάσει το θεσμό και το έδειξε ξανά στην εκδήλωση απονομής των επάθλων. Σε μια λιτή εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, από το 2016 οπότε και η Ένωση Αγρινίου αθλοθέτησε τα χρηματικά έπαθλα, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα η απονομή των υποτροφιών σε αριστεύσαντες μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας που πέτυχαν την καλύτερη απόδοση στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα χρηματικά έπαθλα των 1.500 ευρώ που έλαβε κάθε φοιτητής, σε επιταγή άμεσα εξαργυρώσιμη, έχουν περισσότερο το συμβολικό χαρακτήρα της επιβράβευσης της προσπάθειάς τους. Ταυτόχρονα, όμως, με αυτή την πρωτοβουλία, η Ένωση Αγρινίου θέλησε να δώσει ένα πρόσθετο κίνητρο στους μαθητές, ώστε να επιλέγουν σχολές με αγροτικό προσανατολισμό, αλλά και να στηρίξει οικογένειες από αγροτικές περιοχές του νομού μας. Υποτροφία έλαβαν τρεις μαθητές που επέλεξαν Σχολές με αγροτικό προσανατολισμό και ακόμη τρεις που εισήχθησαν σε οποιαδήποτε Σχολή, με κριτήριο, όμως, να μην έχουν αποφοιτήσει από λύκειο των πόλεων του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, καθώς επιδίωξη της Ένωσης Αγρινίου είναι να στηριχθούν μαθητές από αγροτικές περιοχές, που ενδεχομένως βρίσκονται σε δυσμενή θέση έναντι των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η πόλη.

Από την πρώτη κατηγορία βραβεύτηκε ο Σωτήρης Χρυσανθόπουλος απ’ το 2ο ΓΕΛ Ναυπάκτου, ο Άγγελος Καραΐσκος απ’ το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου και ο Δημήτρης Τσάκαλος απ’ το ΓΕΛ Βόνιτσας, ενώ από τη δεύτερη κατηγορία, υποτροφία έλαβαν η Παναγιώτα Στόλλα απ’ το ΓΕΛ Βόνιτσας, ο Ιάσωνας Ηρακλής Παπασπύρου απ’ το ΓΕΛ Αμφιλοχίας και η Αγγελική Παπαϊωάννου απ’ το ΓΕΛ Ματαράγκας.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού κ. Κώστας Νάκος ήταν εκεί για να συγχαρούν τους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Ο κ. Κουτσουπιάς σημείωσε ότι η Ένωση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους, προσβλέποντας, μάλιστα, και σε πιθανή μελλοντική συνεργασία μαζί τους. Μάλιστα, ο κ. Κουτσουπιάς εξήγησε το πόσο σημαντικό είναι να υπηρετεί κάποιος τον τόπο του και να εργάζεται για να βελτιωθούν οι συνθήκες σε αυτόν.

Επίσης, μίλησε για την αξία της εκπαίδευσης, εστιάζοντας στο ότι η Ένωση Αγρινίου επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό και στις προοπτικές που οι νέοι άνθρωποι μπορούν να διαμορφώσουν για την Αιτωλοακαρνανία.

Υπενθυμίζουμε η Ένωση Αγρινίου δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην επιλογή των μαθητών, η οποία και έγινε με απόλυτη διαφάνεια και με μοναδικό κριτήριο τα μόρια εισαγωγής, από την ίδια τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας και τα Λύκεια του νομού. Οι βραβευθέντες φοιτητές πλέον και οι γονείς τους, που δεν παρέλειψαν να σημειώσουν ότι αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα όταν πληροφορήθηκαν ότι η Ένωση θα τους χορηγήσει υποτροφία, μίλησαν για μια ουσιαστική πρωτοβουλία, πολλαπλών μηνυμάτων.

 


AgrinioStories