Καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό; Tips για να προετοιμαστείς κατάλληλα!

Το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει
και εμείς προγραμματίζουμε
τις καλοκαιρινές διακοπές με την παρέα μας

tips που θα σε βοηθήσουν στην οργάνωση

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επιλέγουμε να κάνουμε τις διακοπές μας στο εξωτερικό για να μπορούμε να κάνουμε εκείνο το roadtripπου θα μας γεμίσει εικόνες και μοναδικές εμπειρίες. Αν λοιπόν και εσύ με την παρέα σου είσαι θέλεις να κάνεις τις διακοπές σου στο εξωτερικό αυτό το άρθρο είναι για σένα. Ετοιμάσαμε κάποια tips που θα σε βοηθήσουν στην οργάνωση οπότε συνέχισε να διαβάζεις!

Προορισμός

Πρωτίστως θα πρέπει να επιλέξετε τον προορισμό που θέλετε να επισκεφθείτε. Οπότε οργάνωσε στο σπίτι μια μικρή συγκέντρωση με όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στο ταξίδι και ξεκινήστε την έρευνα. Ιδανικά επιλέξτε να έχετε μαζί σας το laptop ή το tabletγια να μπορείτε να ψάχνετε όλοι μαζί. Ο προορισμός μπορεί να επηρεαστεί από την απόσταση, τις τιμές των εισιτηρίων αλλά και τη φύση των διακοπών σας. Αν θέλετε να συνδυάσετε και τη θάλασσα επιλέξτε έναν προορισμό στη Μεσόγειο όπως η Μάλτα, η Σικελία και η Βαρκελώνη. Συνήθως σε αυτούς τους προορισμούς θα βρείτε αρκετά οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια. Μια εναλλακτική πρόταση είναι να οργανώσετε ένα roadtripστις δαλματικές ακτές καθώς εκεί θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε αρκετές χώρες και να απολαύσετε το κολύμπι στα καταγάλανα νερά της Αδριατικής θάλασσας.

Προγραμματισμός

Και αφού επιλέξατε τον προορισμό, επόμενο βήμα είναι να συζητήσετε σχετικά με το πρόγραμμα της εκδρομής. Για τα μουσεία, τις miniκρουαζιέρες και τα θέατρα που θέλετε να παρακολουθήσετε ιδανικά θα πρέπει να τα έχετε κλείσει εγκαίρως ώστε να γνωρίζετε πως θα κινηθείτε daytoday. Αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό να γίνει καθώς αν αποφασίσετε να κάνετε μια μονοήμερη εκδρομή με τρένο θα πρέπει να γνωρίζετε τις ώρες μετακίνησης. Ακόμη, στην περίπτωση που θέλετε να επισκεφθείτε μια άλλη χώρα θα πρέπει να έχετε συμφωνήσει τις ημέρες ώστε να κλείσετε το ξενοδοχείο.

Ξενοδοχεία

Τέλος για την καλή οργάνωση του ταξιδιού θα πρέπει να κάνετε μια έρευνα για τα ξενοδοχεία ή το Airbnbπου θα μείνετε. Ορίστε ένα ημερήσιο budgetκαι επιλέξτε το κατάλυμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της παρέας ώστε να έχετε μια διαμονή κοντά στο κέντρο της πόλης ή να υπάρχουν κοντά τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Extratip:

  • Σε πολλές χώρες θα βρείτε ενοικιαζόμενα ποδήλατα και πατίνια οπότε μπορείτε να γνωρίσετε την πόλη που θα μείνετε με πιο fun τρόπο.
  • Η εξερεύνηση σε μια ξένη χώρα απαιτεί αρκετό περπάτημα οπότε μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τα αθλητικά σου παπούτσια. Αναζήτησε στα καταστήματα τα Skechers γυναικεία https://www.zakcret.gr/gynaikeia/brands/skechersκαι ανδρικά που έχουν ανατομικό πάτο και θα σου χαρίσουν άνεση στην εφαρμογή και ξεκούραστο περπάτημα. Και για τις allday εμφανίσεις σου τα sneakers ανδρικά https://www.zakcret.gr/andrika/papoutsiaκαι γυναικεία δεν θα πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα σου.
  • Μην ξεχάσεις το αντηλιακό και το καπέλο σου.