Πράγματα που μπορώ να κάνω στις διακοπές μου στην Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι ένας από τους πιο όμορφους
και δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας

Φημίζεται για την απίστευτη ομορφιά της και την γραφικότητα του νησιού. Η αρχιτεκτονική βγάζει ένα συναίσθημα οικειότητας διότι τα σπίτια και οι αυλές είναι  πολύ κοντά μεταξύ τους. Επίσης το ύψος που έχει, της χαρίζει μία από τις καλύτερες θέες παγκοσμίως.

Αν έχεις αποφασίσει ή σκέφτεσαι να επισκεφτείς την Σαντορίνη, παρακάτω θα δεις μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να αξιοποιήσεις κάθε σου στιγμή στο νησί:

Πριν λίγο αναφερθήκαμε στην μαγευτική της θέα, η οποία σε συνδυασμό με τα ηλιοβασιλέματα γίνεται ακόμα καλύτερη. Φρόντισε να αφιερώσεις ένα απόγευμα ώστε να πας στην Οία που είναι γνωστή για τα μαγευτικά της ηλιοβασιλέματα. Προσπάθησε να πας νωρίς έτσι ώστε να βρεις μια καλή θέση γιατί επικρατεί ένα χάος από κάποια ώρα και μετά.

Κρουαζιέρα στο ηφαίστειο. Το ηφαίστειο είναι το σήμα κατατεθέν της Σαντορίνης το οποίο είναι ακόμα ενεργό και παρακολουθείται από επιστήμονες. Μπορείς να νοικιάσεις ένα σκάφος που δεν χρειάζεται δίπλωμα, από το SantoriniBoatRentalή να συμμετέχεις σε ένα γκρουπ που κάνει ξεναγήσεις στο ηφαίστειο και τις γύρω περιοχές. Έτσι θα απολαύσεις και τον υδάτινο χώρο του νησιού μιας και πολλές από τις παραλίες δεν είναι προσβάσιμες.

Υπάρχουν 2 ιδανικές παραλίες που είναι προσβάσιμες και κατάλληλες για κολύμπι ώστε να πας να χαλαρώσεις. Ένα χαρακτηριστικό που διαφέρει από όλες τις άλλες παραλίες της Ελλάδας, είναι ότι η άμμος έχει μαύρο χρώμα και αυτό οφείλεται στο ηφαίστειο.

Για άλλο ένα πράγμα που φημίζεται η Σαντορίνη, είναι τα κρασιά της. Πολλά γνωστά κρασιά που πωλούνται στο εμπόριο προέρχονται από εκεί. Γι’ αυτό θα είναι μια διαφορετική εμπειρία να επισκεφτείς ένα από τα οινοποιεία της και να περιηγηθείς στους αμπελώνες. Εκεί, μπορείς να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί σε την όμορφη θέα.

Επιπλέον, μπορείς να επισκεφτείς αρχαιολογικούς χώρους όπως η Αρχαία Θήρα ώστε να δεις αρχαία ευρήματα της περιοχής. Είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι η Σαντορίνη δημιουργήθηκε από την έκρηξη ενός ηφαιστείου, γνωστή ως Μινωική έκρηξη, το 1613 π.Χ.

Τέλος, περιπλανήσου στα στενά της πρωτεύουσας που είναι τα Φηρά και μετά από το περπάτημα, κάτσε να ξεκουραστείς σε μια καφετέρια αγναντεύοντας την θέα.

Βγάλε πολλές φωτογραφίες και δημιούργησε ένα άλμπουμ που θα σου μείνει αξέχαστο και θα σου θυμίζει τις ωραίες στιγμές που πέρασες στο νησί. Είναι ιδανικό για διακοπές ζευγαριών αφού ο ρομαντισμός είναι ένα στοιχείο που επικρατεί περισσότερο.