Λέτε, να δούμε και «Πρόεδρο των ηττημένων»

Μήπως για να μπούμε στο νόημα,
πριν δούμε «κυβέρνηση των ηττημένων»,
να δούμε στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου
«Πρόεδρο των ηττημένων»;

  • γράφει ο provocatorας

Οι εκλογές, ως γνωστόν, στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου έληξαν ομαλά, παρά το γεγονός ότι τα δύο παραπάνω ψηφοδέλτια της «Εμπορικής Συλλογικής Κίνησης» έπεσαν κάπως βαριά στο «Ενωμένο Εμπόριο».

Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για το διοικητικό συμβούλιο, μαθαίνουμε, όσοι από τα μέλη του δεύτερου συνδυασμού ήταν παρόντα, «γύρισαν την πλάτη» στην κάλπη και έφυγαν από τα γραφεία του συλλόγου, αφήνοντας μόνο του τον επικεφαλής να μάθει το αποτέλεσμα της εκλογής των αντιπρόσωπων στην ομοσπονδία και των μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Μην νομίζετε όμως ότι κι αυτός, έκατσε εκεί να τον βλέπουν να τον χαίρονται. Μόλις είδε ότι είχε απομείνει μόνος του… την έκανε, μου είπαν, «με ελαφρά». Η στόχευση, βλέπεις, τον είχε βάλει ψηλά τον πήχη: το ζητούμενο δεν ήταν μόνο η νίκη στις εκλογές, αλλά και η νίκη με μεγάλη διαφορά.  

Τελικά η νίκη δεν ήρθε… και η ήττα ήταν βαριά γιατί η διαφορά ήταν ελάχιστη: δύο ψηφοδέλτια μόνο!!! Αντέχεται αυτό; Δεν αντέχεται!

Το παραπάνω γεγονός είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους του Εμπορικού Συλλόγου και το οποίο κάθε άλλο παρά την ενότητα και την ενδυνάμωση του Συλλόγου προοιωνίζει. Στη δημοκρατία, αν δεν δέχεσαι με αξιοπρέπεια το όποιο αποτέλεσμα, τότε το όποιο αποτέλεσμα κυοφορεί «διαταραγμένες καταστάσεις».

Αυτές τις μέρες πάντως οι «ζυμώσεις» και στις δύο παρατάξεις (Εμπορική Συλλογική Κίνηση και Ενωμένο Εμπόριο), αφορούν την συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου σε σώμα… Πάει να πει την κατανομή των αξιωμάτων!

Τώρα που οι έδρες είναι 4 για τον νικητή και 4 για τον ηττημένο, ποιος θα γίνει πρόεδρος;  Ποιος Αντιπρόεδρος; Ποιος Γραμματέας και ποιος Ταμίας;

Δεν είναι ερωτήματα αυτά;!

Αλήθεια! Λέτε στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, να συμβεί αυτό που φοβάται ο Μητσοτάκης και αρνείται ο Τσίπρας: Ο Πρόεδρος που θα εκλεγεί να είναι «των ηττημένων».

 

Πρόεδροι όλων των νικητών με συγχωρείτε

AgrinioStories