«Αλλά είν’ τ’ άλλα, κι άλλα της Παρασκευής το γάλα…»

Εδώ το καλό το γάλα!

  • γράφει ο γαλατάς

 

Μία φορά και έναν καιρό ένας Κεφαλλονίτης πήγε στον παπά του χωριού για να εξομολογηθεί. «Ήπια γάλα την Παρασκευή», του είπε… και ζήτησε από τον ιερωμένο να του δώσει την ευλογία και τη συγχώρεσή του.  Ο Πάπας τον προέτρεψε να μην το ξανακάνει, τον ευλόγησε και τον συγχώρεσε.

Και κάτι που ξέχασα, πάτερ, του είπε φεύγοντας. Σήμερα το πρωί σκότωσα και το Θανάση από το διπλανό χωριό.

Κάγκελο ο εξομολόγος…

Και φυσικά, του απάντησε αναλόγως: «αλλά είν’ τ’ άλλα… κι άλλα της Παρασκευής το γάλα», εξ ου προέκυψε η παροιμία και η στήλη του AgrinioStories.gr ή όπως λέει κι ο Αρκάς «other d’ other the Friday’s milk«

 

ΣΤΑ ΚΩΣΤΟΥΛΕΪΚΑ: «Για την ώρα δεν θα με χάσετε από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Λείπουν πράγματα από την συμφωνία με τους αγοραστές. Πάνω από 4 εβδομάδες δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, οπότε νιώθω πως τελειώνει αυτή η υπόθεση εδώ. Είχα αποφασίσει να την δώσω την ομάδα, δεν μπορώ να κρύψω την απογοήτευσή μου. Εμείς έχουμε ήδη σηκώσει τα μανίκια και θα κάνουμε ό,τι περνάει από τα χέρια μας», είπε ο Κωστούλας στον συντάκτη του inpaok.com, Μάνο Τσαλγατίδη,

Και όλοι ξέρουμε, τι σημαίνει το, «Κωστούλας με σηκωμένα τα μανίκια»: Το εμπόρευμα να μην σαπίσει στα τελάρα κι από πελάτες να φάνε και οι κότες!!!

Το ζήτημα τώρα είναι, τι θα κάνουν όλοι εκείνοι, που βιάστηκαν τους προηγούμενους μήνες, να αλλάξουν την ονομασία στους δρόμους της πόλης, το όνομα του γηπέδου…  Θα τους φάει το πουλημένο όνειρο. 

Άσε που έπιασε στο στόμα του και το Δήμαρχο: «Αν αρχίσουν και οι δήμαρχοι να μας λένε ποιους θα βάλουμε μέσα στο γήπεδό μας και ποιους όχι…»

Χαθήκαμε, ήθελε να πει αλλά κρατήθηκε. Έδειξε έναν αστικό πολιτισμό: «Αυτό δεν έχει βάση», συνέχισε. «Εμείς τι ρόλο παίζουμε… Δεν το καταλαβαίνω το σκεπτικό των δημάρχων. Είναι θέμα ΠΑΕ, εμείς αποφασίζουμε για το γήπεδό μας. Τα υπόλοιπα είναι θέματα της ΕΠΟ και της πολιτείας».

«Other d’ other the Friday’s milk», δηλαδή.

 

##################

 

ΣΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΕΪΚΑ του Μεσολογγιού: Έπηξε στο κάρβουνο, ο κ. Σπύρος και πήρε τις ψηφιακές τις ρούγες τρέχοντας και φωνάζοντας «όχι άλλο κάρβουνο».

Τύφλα να χει ο Κούρκουλος. «Ορατότης μηδέν» και βάλε.

«Πανηγυρίζετε για να πείσετε το λιγοστό ακροατήριό σας που σπεύδει από χθες να σας επιβραβεύσει χαρίζοντας ευχολόγια συγχαρητηρίων με μπόλικο μπράβο στις αναρτήσεις τους και φυσικά έχοντας ως κορωνίδα αυτών το κατόπιν ενεργειών σας. Πόση υποκριτική και πόση υποκρισία χωρά στο Δημαρχιακό Μέγαρο; Αλλά για να χρησιμοποιήσω και μία φράση ενός τεράστιου ηθοποιού  πλην όμως ταιριαστή στην περίπτωσή σας, Σας παρακαλώ, «όχι άλλο κάρβουνο», μάθαμε ότι έγραψε. (ορίστε και η πηγή ΕΔΩ)

Πάντως εδώ που τα λέμε, κ. Σπύρο μου, το κάρβουνο στο καράβι δεν το κουβαλάει ο καπετάνιος, αλλά ο πλοιοκτήτης, ο οποίος κλείνει και το ναύλό του. Δεν είναι το κάρβουνο το πρόβλημα! Το ζητούμενο είναι ποιος είναι ο πλοιοκτήτης, πού πάει το καράβι και με τι είναι φορτωμένο; Αν αυτά απαντηθούν, τότε μπορεί και το κάρβουνο να γίνει χρυσαφί.

Κάτι μου λέει όμως, ότι αυτά δεν θέλει να τα απαντήσει κανένας… Γιατί το καράβι αργεί… Κι είναι κι η θάλασσα ρηχή… Και μαζευτήκατε πολλοί… κι αυτό δεν είν’ για προκοπή.

Όσο για τ’ άλλα… «Other d’ other the Friday’s milk».

 

##################

 

ΣΤΑ ΣΚΑΡΤΣΑΡΕΪΚΑ: «Υπάρχει ανάγκη για προβολή, σίγουρα αλλά δεν αρκεί. Μάλιστα 9 στις 10 περιπτώσεις έδειξαν ότι η πρωταρχική ανάγκη δεν είναι αυτή αλλά η έλλειψη προϊόντος. Θα πρέπει καταρχήν όμως να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ των πόρων και του τουριστικού προϊόντος. Για παράδειγμα η λίμνη και τα ωραία μας βουνά είναι απλά οι πόροι. Τουριστικό προϊόν είναι τα καλά χαραγμένα μονοπάτια (που έχει δρομολογηθεί η χάραξή τους) και η ιστορία που έχουν να αφηγηθούν. Ένα καρτελάκι σε ένα αρχαίο αγγείο ή άγαλμα δεν προσφέρει κάποια εμπειρία ή αφήγημα στα μουσεία μας με την τωρινή τους μορφή, κάτι που σε κάθε περίπτωση είναι ένα μεγάλο και πολύπλευρο θέμα συζήτησης», έγραψε (και ορθά έγραψε), ο Ανδρέας Σκαρτσάρης, στο agrinionews.gr χθες.

Όμως, Αντρέα, αυτά ακριβώς, και μάλιστα με συγκεκριμένη πρόταση, τα έγραψε και τα είπε στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Αγρινίου το AΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, εδώ και τέσσερα χρόνια. Να μη σου πω τι έγινε η «μετά πολλών επαίνων» πεταγμένη στο καλάθι της υπηρεσίας πρόταση, γιατί ο αστικός μου πολιτισμός δεν μου το επιτρέπει.

Απλά «δρομολογήθηκε η χάραξη των μονοπατιών»… Όπως παλιότερα είχαν δρομολογηθεί «τα καραβάκια στην Τριχωνίδα» ή ακόμα παλιότερα, που είχε δρομολογηθεί «η ανάπτυξη της λίμνης Τριχωνίδας» γενικότερα.

Αλλά καλά κάνεις και τα γράφεις!  Να τα διαβάσει κι ο δήμαρχος, για να μην ψάχνει αντιδήμαρχο τουρισμού, την επόμενη δημοτική περίοδο… εάν και εφόσον επανεκλεγεί.

Εγώ μαζί σου είμαι… Κι ας είμαι άλλο εγώ… κι άλλο εσύ (πολιτικά).  Γιατί θα συμφωνήσεις μαζί μου πως: άλλο ειν’ ο γαλατάς κι άλλο ο φαρμακοποιός… «Other d’ other the Friday’s milk», δηλαδή.

 

##################

 

ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΕΪΚΑ: «Επειδή η πορεία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία βαίνει φθίνουσα και το Αγρίνιο, που συνεχώς αποδυναμώνεται, κινδυνεύει να σβήσει δυστυχώς από τον ακαδημαϊκό χάρτη, ο εκπρόσωπος του Δικτύου Ενεργών Πολιτών, κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης, συμμετείχε ενεργά με παρέμβασή του στο εν λόγω σεμινάριο, αναγνωρίζοντας την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας, διότι η τοπική οικονομία χρειάζεται την επιστημονική καινοτομία και η Περιφερειακή Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς Πανεπιστημιακά Ιδρύματα», έγραφε το δελτίο τύπου του Δικτύου Ενεργών Πολιτών, του κ. Δημήτρη Τραπεζιώτη, το οποίο δημοσιεύσαμε χθες με τίτλο: «Ο Τραπεζιώτης πήγε στον Μπένο».

Θυμάστε, που το λέγαμε: Ο κ. Τραπεζιώτης, μόνο για τον κ. Τσίπρα είναι υποψήφιος  δήμαρχος Αγρινίου . Ούτε καν για το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, το οποίο εκπροσωπει δεν είναι… Θα μου πείτε, βέβαια, και θα συμφωνήσω μαζί σας: «Other d’ other the Friday’s milk».

 

 

Υ.Γ. Θα το φέρει και για σας
.                 το γάλα, ο γαλατάς

AgrinioStories