Διέξοδος διαφυγής από την ήττα

Ένα ρεπορτάζ (και με τοπικό ενδιαφέρον)
διέξοδος διαφυγής από την ήττα

  • γράφει ο provocatorας

«Οριστική είναι», διαβάζω στο Αυτοδιοίκηση.gr «η απόφαση του Νίκου Παππά να μην θέσει τελικά υποψηφιότητα για το δήμο Αθηναίων, παρότι είχε ανακοινωθεί επίσημα η στήριξη του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση του Νίκου Παππά, ήρθε μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από ηγετικά στελέχη της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτή Πόλη” ( ΣΥΡΙΖΑ), όταν τους γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του διεθνούς καλαθοσφαιριστή, να δημιουργήσει τη δική του παράταξη από μηδενική βάση.

Μάλιστα μετά τη διπλή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, στις εθνικές εκλογές, οι αντιδράσεις κατά της υποψηφιότητας Παππά, πύκνωσαν και οδηγήσαν τον μπασκετμπολίστα, στην απόφαση της …ακύρωσης της υποψηφιότητας του.

Ο Έλληνας μπασκεμπολίστας, συγκεκριμένα τόνισε: “Η κάθοδος στην πολιτική τελευταία μπήκε στο μυαλό μου ως ιδέα. Πήρα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω κάποιες διαδικασίες, αυτό που έχω αντιληφθεί μέχρι στιγμής είναι ότι δεν είναι τόσο αγνό και αθώο το περιβάλλον αυτό, είναι λίγο τοξικό για μένα. Ο μόνος λόγος που ήθελα να το κάνω ήταν για να προσφέρω, χωρίς την παραμικρή ιδιοτέλεια.Έχει ακόμα δρόμο για την υλοποίησή του, θα δούμε αν θα το κάνω”, πρόσθεσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Ο ίδιος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, το ΣΥΡΙΖΑ και τις διαφορές που υπάρχουν, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να σημειώσει ότι «διάφορες κινήσεις τους δεν με εξέφραζαν απόλυτα».

Συγκεκριμένα ο Ν. Παππάς δήλωσε: «Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας με στήριξε δημόσια. Από εκεί και πέρα, είναι ένα κόμμα που ουδέποτε είχα κάποια αλληλεπίδραση στο παρελθόν. Μάλιστα, διάφορες κινήσεις τους δεν με εξέφραζαν απόλυτα. Παρόλα αυτά, εκτιμώ ότι είδε σ’ εμένα ένα πρόσωπο που μπορεί να κάνει λίγο καλύτερη αυτήν την πόλη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παππάς.

Αυτό όμως θα μου πείτε, είναι ρεπορτάζ της αυτοδιοίκησης.gr, δεν μπορεί να είναι και προβοκάτσια του provokatορα.

Και όμως είναι.  Αν όπου υπάρχει το όνομα του κ. Πάππα, βάλεις το όνομα του πρώην Δημάρχου Θεστιέων, που επίσης απολαμβάνει τη στήριξη του κ. Τσίπρα (να σε κόβει το μαύρο λυπητερό, δηλαδή)… και προβοκάτσια είναι… και γειωμένη στην τοπική πραγματικότητα είδηση από το μέλλον είναι.. και νόημα βγάζει.

Άσε που δίνει και διέξοδο διαφυγής από την ήττα.

 

Υ.Γ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

AgrinioStories