8 Ιουνίου 2023

Και στο ΜεσολογγοΒράχωρο καινοτομία πάντα

Η Αιτωλοακαρνανία ετοιμάζεται να υποδεχθεί
τον νέο της «ποιμενάρχη», αλλά όχι όπως συνήθως…
Γιατί, ως γνωστόν, «σ’ όλον τον κόσμο ξαστεριά, σ’ όλο τον κόσμο ήλιος»
και στο ΜεσολογγοΒράχωρο καινοτομία πάντα.

(Είναι αυτό… το δικαίωμα στο διαφορετικό,
που διακαώς κάθε φορά οι ΜεσολογγοΒραχωρίτες,
επιθυμούμε να κατοχυρώνουμε).

  • γράφει ο provocatorας

Σε όλες τις μητροπόλεις της χώρας, ο Δήμος, στα όρια του οποίου βρίσκεται η έδρα της Μητρόπολης, υποδέχεται με επισημότητα το νέο Μητροπολίτη, πραγματοποιείται η τελετή ενθρόνισης στον Μητροπολιτικό της ναό και ακολουθεί η Ενθρονιστήριος Θεία Λειτουργία. Στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όλα αλλιώς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανάρτησε στην ιστοσέλιδά της στο διαδίκτυο, χθες «Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

»Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρία Σαλμά, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος, εκπρόσωποι του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, της Αστυνομικής Διευθύνσεως Αιτωλίας, της Τροχαίας και συνεργάτες των ανωτέρω φορέων.

»Νωρίτερα είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ο οποίος του προσέφερε πίνακα ζωγραφικής με ένα τοπίο από την Λιμνοθάλασσα εις ανάμνηση της εντεκάμηνης Τοποτηρητείας του.

»Υπενθυμίζεται», καταλήγει η ανακοίνωση, «ότι η Υποδοχή και η Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και στο Αγρίνιο το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί». (Δείτε ΕΔΩ)

Ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνονται τα γεγονότα, είναι γνωστό σε όλους, ότι καταδεικνύουν και την ουσία τους: Υπενθυμίζεται, λοιπόν, ότι στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας το τριήμερο αυτό θα έχουμε έναν Μητροπολίτη, μία επίσημη τελετή ενθρόνισης αλλά δύο ενθρονίσεις, που σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης είναι ένας, οι θρόνοι παραμένουν δύο: ένας στο Μεσολόγγι και ένας στο Αγρίνιο.

Όλα καλά και «άγια», λοιπόν.

 

Υ.Γ. Προβοκάτορες όλων των ΠΟΙΜΝΙΩΝ με συγχωρείτε.

AgrinioStories