Σπίτι και ζωή σε τάξη με την Marie Kondo

Όποιος είναι τελειομανής
σχετικά με την τακτοποίηση των πραγμάτων στο σπίτι,
σίγουρα θα ξέρει την Marie Kondo

Όσοι έχετε λογαριασμό στο Netflix, μπορείτε να δείτε την Γιαπωνέζα συγγραφέα και γκουρού της οργάνωσης, στην δική της εκπομπή. Η σειρά ονομάζεται «Σπίτι και ζωή σε τάξη με την Marie Kondo» και αποτελείται από 8 επεισόδια. Στην εκπομπή, η Kondo, με την βοήθεια της μεταφράστριάς της, πηγαίνει σε σπίτια και βοηθάει στην οργάνωση και το καθάρισμα. Χρησιμοποιώντας την μέθοδο KonMari, όπως ονομάστηκε και το best seller βιβλίο της, δείχνει πως μπορούμε με απλά βήματα, να αλλάξουμε τελείως το σπίτι μας.

Από το πρώτο επεισόδιο, η Kondo μπαίνει «στα βαθιά», βοηθώντας μια οικογένεια με 2 παιδιά, να συγυρίσει το ακατάστατο σπίτι της. Παράλληλα, μέσα από την αποστολή τους, παρακολουθούμε την αλλαγή στη στάση του ζευγαριού απέναντι στις οικιακές δουλειές και την καθημερινότητα. Η εκπομπή γίνεται ευχάριστη και εθιστική, αφού η γλυκιά και πάντα χαμογελαστή Marie Kondo μεταδίδει σε όλους χαρά. Άλλωστε, όπως δηλώνει και η ίδια, στόχος της είναι να δίνει χαρά στους ανθρώπους, μέσα από την οργάνωση και το καθάρισμα.

Μέσα από την εκπομπή, παρακολουθούμε το πως λειτουργεί η μέθοδος KonMari στην πράξη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη μέθοδο, τακτοποίησης ανά κατηγορία, και όχι ανά δωμάτιο σπιτιού. Η τακτοποίηση γίνεται σε 5 κατηγορίες: στα ρούχα, τα βιβλία, τα χαρτιά, τα Komono (μικροαντικείμενα της κουζίνας, του μπάνιου και του γκαράζ), καθώς και στα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας. Επίσης, παίρνουμε διάφορα tips σχετικά με το συγύρισμα, το σίπλωμα των ρούχων και το ξεκαθάρισμα των άχρηστων αντικειμένων.

 

 

 


AgrinioStories