5 Ιουνίου 2023

Πως να καθαρίσεις σωστά ένα mousepad

Τέσσερα βήματα
για να καθαρίσεις σωστά ένα mousepad

1. Ξεκινάς με κρύο νερό & σαπούνι ή σαμπουάν

Αρχικά, τοποθετείς σε ένα μεγάλο μπολ το mousepad σου, ώστε να χωράει ολόκληρο. Σε περίπτωση που χρειάζεσαι περισσότερο χώρο, χρησιμοποιείς την μπανιέρα σου.

Ψεκάζεις κρύο νερό στην επιφάνεια και με ένα σφουγγάρι γεμάτο με σαπούνι χεριών ή με απλό σαμπουάν, καθαρίζεις τους λεκέδες.

2. Σκουπίζεις με μια μαλακή βούρτσα

Εάν υπάρχουν σημεία που δεν έχουν καθαριστεί σωστά ή σκληροί λεκέδες που δεν έχουν αφαιρεθεί , χρησιμοποιείς μια μαλακή βούρτσα και τρίβεις απαλά. Προσοχή: Μην βάλεις όλη σου την δύναμη και μην χρησιμοποιήσεις συρματόσχοινο, διότι η επιφάνεια του mousepad μπορεί να καταστραφεί.

3.Ξεπλένεις

Έπειτα, ξεπλένεις το mousepad από το σαπούνι με κρύο νερό και βεβαιώνεσαι πως δεν υπάρχουν κατάλοιπα από τους αφρούς.

4.Στεγνώνεις με πετσέτα

Τέλος, τώρα που όλα είναι καθαρά, παίρνεις μία πετσέτα και στεγνώνεις σιγά σιγά την επιφάνεια του mousepad. Mόλις γίνει αυτό , το αφήνεις να στεγνώσει σε αέρα ή δίπλα σε έναν ανεμιστήρα. Δώσε του χρόνο να απαλλαγεί από όλη την υγρασία που έχει και μην βιαστείς να το χρησιμοποιήσεις, καθώς μπορεί να καταστρέψει το ποντίκι ή τον υπολογιστή σου.

Μπορώ να βάλω το mousepad στο πλυντήριο;

Φυσικά. Ωστόσο, ιδανικά πρόσεξε να είναι κατασκευασμένο από: Πολυεστέρα, Νάιλον, Ακρυλικό, Μικροΐνες, Αφρό, Πλαστικό

Πως το πλένω στο πλυντήριο;

Χρησιμοποιείς ένα ήπιο απορρυπαντικό. Ρυθμίζεις το πλυντήριο να πλύνει με κρύο νερό. Αλλάζεις τη ρύθμιση σε ήπια πλύση. Δεν χρησιμοποιείς χλωρίνη. Αφήνεις το mousepad να στεγνώσει μόνο του.

Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείς ζεστό νερό ή να ρίχνεις το mousepad στο στεγνωτήριο. Η θερμότητα θα προκαλέσει ζημιά! Εάν δεν είσαι σίγουρος πως το mousepad είναι ασφαλές για το πλυντήριο, επικοινώνησε απευθείας με τον κατασκευαστή.

 

Πηγή

AgrinioStories