«Δίκτυο Παρατριχώνιων» –  Δράση στην Τριχωνίδα

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη δράση της πρωτοβουλίας
«Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό»
που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

 

Την Κυριακή 16/10/2022 στα Αμπάρια Παναιτωλίου στα πλαίσια της δεύτερης συνάντησης για την υλοποίηση του προγράμματος Active Citizens Fund με τίτλο έργου “Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό” (Δημιουργία Παρατριχώνιου Δικτύου για την προστασία και ανάδειξη φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της Λίμνης Τριχωνίδας) πραγματοποιήθηκε η δράση με τίτλο :

 “Γνωριμία με τη χλωρίδα και την πανίδα της Λίμνης Τριχωνίδας”

Η Δράση ξεκίνησε με το εργαστήριο οργάνωσης και δικτύωσης των μελών του δικτύου, με συντονιστή τον κ. Γιώργο Κακούρη. Στο εργαστήριο συμμετείχαν οι εκπρόσωποι 15 φορέων και συλλόγων που συμμετέχουν στη δικτύωση. Μέσα από διαδραστικές ασκήσεις προσέγγισαν τον τρόπο λειτουργίας της δικτύωσης, το ρόλο που  πρέπει να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια καθώς και τα πρώτα βήματα που χρειάζονται να γίνουν για να ξεκινήσει το Δίκτυο. Ακολούθησε γόνιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση που συνεισέφερε στην ενδυνάμωση των φορέων που συμμετέχουν και βοήθησε να ωριμάσει περαιτέρω η ιδέα της δικτύωσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο υπαίθριο φωτογραφικό μουσείο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης. Το υπαίθριο μουσείο περιλαμβάνει μόνιμη έκθεση από φωτογραφίες με QR-code με πληροφορίες για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής που αναρτήθηκαν για την ενημέρωση των επισκεπτών. Την ξενάγηση πραγματοποίησαν οι κυρίες  Σόνια Λειβαδίτη και Τζίνα Τζαμπάζαλη σε συνεργασία με τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Παναιτωλίου “Χρήστος Καπράλος”.

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θέρμου κ.Σπύρος Κωνσταντάρας , ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ.Νίκος Κωστακόπουλος και ο διευθυντής του ΚΠΕ Θέρμου κ.Νίκος Καρανταλής.

Το έργο «Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό» (Δημιουργία Παρατριχώνιου Δικτύου Οργανώσεων για την προστασία και ανάδειξη φυσικού και πολιτιστικού Περιβάλλοντος της Λίμνης Τριχωνίδας) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.).

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με το  Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.) στο Facebook ή στέλνοντας μήνυμα στο 6944541242

 


AgrinioStories