Αγρινιώτικο: Οι λακκούβες, η τέχνη και τα μπαλώματα

Οι δρόμοι του Αγρινίου,
από τα παλιά τα χρόνια μέχρι και σήμερα,
έχουν τη δική τους ιστορία…
και είναι γεμάτη με λακκούβες και μπαλώματα

 

- του Λευτέρη Τηλιγάδα -

 

Θυμάμαι μια χαλαρή κουβέντα το 1984 ανάμεσα στον Δήμαρχο που όλοι αγαπήσαμε, Στέλιο Τσιτσιμελή και τον Δημοτικό σύμβουλο εκείνη την περίοδο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Χρήστο Πολιτόπουλο, που πραγματοποιήθηκε στο μικρό γραφείο του ημιώροφου του Δημαρχείου, εκεί που στεγάζονταν εκείνη την εποχή το γραφείο του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔηΠεθε Αγρινίου, καθώς και το σύνολο των διοικητικών υπαλλήλων (δύο όλοι κι όλοι τον αριθμό) του θεάτρου.

Η κουβέντα αφορούσε την προσπάθεια στήριξης του νεοσύστατου τότε ΔηΠεθε με την εξεύρεση περισσότερων χρημάτων, τα οποία θα έπρεπε να εξασφαλίσει ο Δήμος, για την κάλυψη των καλλιτεχνικών, λειτουργικών και αναπτυξιακών του αναγκών του.

Κάποια στιγμή και ενώ ο Στέλιος βρίσκονταν σε ρητορικό οίστρο για τους τρόπους χρηματοδότησης, που θα έπρεπε να επιχειρηθούν και ενώ όλοι όσοι βρισκόμασταν στο χώρο ήμασταν έτοιμοι να πλειοδοτήσουμε στα λεγόμενά του, ο μπαρμπά-Χρήστος ο Πολιτόπουλος τον διακόπτει και του λέει:

– Βάστα, Στέλιο, γιατί «έχουμε αμολήσει» και δεν «μαζευόμαστε» με τίποτα.

Απότομη παύση και σιωπή.

-Τι εννοείς Χρήστο, ρώτησε ο Στέλιος αμέσως μετά την στιγμιαία αλλά έντονα αμήχανη σιωπή.

– Εννοώ, Δήμαρχε, ότι καλά είναι όλα αυτά με την τέχνη και το θέατρο, γνωστή και η μεγάλη και αξιοθαύμαστη φροντίδα  σου γι’ αυτό, αλλά εκτός από το θέατρο, υπάρχουν και οι λακκούβες στους δρόμους… Δήμαρχε. Και γνωρίζεις βέβαια, το όνομα με το οποίο κάνεις καριέρα ανάμεσα στις παρέες των οδηγών της πόλης. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να βρούμε λεφτά και για τίποτα «μπαλώματα». Γιατί αλλαγή με τον τρίτο δρόμο προς το σοσιαλισμό γεμάτο λακκούβες δεν γίνεται!

– Όλα θα γίνουν Χρήστο. Να σε ενημερώσω όμως ότι, ως Δήμαρχος, βρίσκομαι σε καλύτερη μοίρα από το Δήμαρχο στο Χαλάνδρι, που αντί να αποκαλούν τον Δήμαρχο «Λακκούβα», αποκαλούν τις λακκούβες με το όνομα του Δημάρχου.

 

Υ.Γ. «Έπεσα σε πέρκιζα», έλεγαν, αφού όπως μας πληροφόρησε ο Γιάννης Αντωνόπουλος Δήμαρχος εκείνη την εποχή στο Χαλάνδρι ήταν ο Νίκος Πέρκιζας
Φωτογραφία ανάρτησης: Αγρινιώτικος δρόμος παλαιού τύπου
Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Απίστευτο κι όμως...

One thought on “Αγρινιώτικο: Οι λακκούβες, η τέχνη και τα μπαλώματα

Comments are closed.