Νέα Αριστερά: Όχι στο Δικαστικό Χάρτη της Παγκόσμιας Τράπεζας

«Ο “Δικαστικός Χάρτης” που προωθεί η κυβέρνηση,
αποτελεί μία απορρύθμιση της Δικαιοσύνης
όπως καταγγέλνουν όλοι οι θεσμικοί φορείς της»

 

«Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, το μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας,
οι συνεχείς και ενίοτε αλληλοσυγκρουόμενες κυβερνητικές διαρροές,
εν τέλει προεξοφλούν το κλείσιμο ενός εκ των δύο Πρωτοδικείων
που λειτουργούν σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι
με την μέθοδο της υποβάθμισης του ενός εξ’ αυτών αρχικά
σε Περιφερειακό αλλά μέχρι το οριστικό κλείσιμό του στη συνέχεια»

 

Ενημερωτικό Δελτίο
από τη Νέα Αριστερά

 

«Με πρόσχημα την ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης και με τις υποδείξεις της Παγκόσμιας Τράπεζας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί ένα καίριο πλήγμα στη Δικαιοσύνη και στους κλάδους που σχετίζονται συνολικά με αυτή (δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι) αλλά και στη δυνατότητα πρόσβασης του λαού στη Δικαιοσύνη.

Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, το μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας, οι συνεχείς και ενίοτε αλληλοσυγκρουόμενες κυβερνητικές διαρροές, εν τέλει προεξοφλούν το κλείσιμο ενός εκ των δύο Πρωτοδικείων που λειτουργούν σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι με την μέθοδο της υποβάθμισης του ενός εξ’ αυτών αρχικά σε Περιφερειακό αλλά μέχρι το οριστικό κλείσιμό του στη συνέχεια.

Η Κυβέρνηση ποντάρει (αλλά και υποθάλπει) τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που στενάζουν σε ένα νομό εγκαταλελειμμένο και ελπίζει στην επικράτηση του διαίρει και βασίλευε όπως εξ’ άλλου έκανε πολλές φορές στο παρελθόν και άλλα θέματα (π.χ. τριτοβάθμια εκπαίδευση). Το σιγοντάρισμα τοπικών πολιτευτών (η δημόσια αφωνία των κυβερνητικών βουλευτών του νομού μας είναι χαρακτηριστική) ακόμη και αυτοδιοικητικών (περισσό το θράσος τους να ερίζουν δημόσια όχι επι της ουσίας του νέου Δικαστικού Χάρτη αλλά μόνον για την…. Έδρα) αλλά και λοιπών κυβερνητικών κύκλων σε αυτό τον τεχνητό διχασμό πλέον δεν πρέπει να βρεί  έδαφος και να καλλιεργηθεί περαιτέρω.

Ο “Δικαστικός Χάρτης” που προωθεί η κυβέρνηση, αποτελεί μία απορρύθμιση της Δικαιοσύνης όπως καταγγέλνουν όλοι οι θεσμικοί φορείς της (Ενώσεις Δικαστικών Υπαλλήλων, Δικηγορικοί Σύλλογοι), αποτελεί μια ιδεοληπτική πρόταση που στοχεύει στο χτύπημα των δικαιωμάτων του λαού (και στη δικαιοσύνη), στο περαιτέρω τσάκισμα των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων, με ένα ακόμη φιλέτο (δικαστικά κτίρια) στα χέρια ιδιωτών.»

 

Τα ενυπόγραφα κείμενα που δημοσιεύουμε εκφράζουν τον συντάκτη τους,
χωρίς να συμπίπτουν εξ ολοκλήρου και κατ’ ανάγκη με την άποψη μας
Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Θέσεις