Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης

Ένας φίλος προχθές θυμήθηκε
το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης
Ένας άλλος τον Αχιλλέα από το Κάιρο
Άλλος τα ποιήματα του Χριστιανόπουλου

 

Πράγματα που είδαμε και διαβάσαμε και ακούσαμε
την δεκαετία του 80 και τότε μας σόκαραν και μας συγκλόνισαν.

 

- από το προφίλ του Βασίλη Παπαστεργίου -

 

Οτιδήποτε παρέπεμπε τότε στην ομοφυλόφιλη επιθυμία φάνταζε ακραία ριζοσπαστικό, αιρετικό, βλάσφημο. Μια υπαρκτή κοινωνική τάση βρισκόταν ακόμα στο χώρο του αθέατου και του ανείπωτου.

Εδώ και χρόνια έχουμε εξοικειωθεί με την συγκεκριμένη θεματολογία, με αποτέλεσμα όλα αυτά να ακούγονται πλέον ελαφρώς μπανάλ.

Αυτή την εβδομάδα έγινε ένα ακόμα – μεγάλο – βήμα για την κανονικοποίηση της ομοφυλοφιλίας. Δεν ακούγεται πολύ συναρπαστικό σίγουρα, αλλά είναι μια μεγάλη ανακούφιση για χιλιάδες συμπολίτες μας.

Όσοι και όσες δεν το καταλαβαίνουν, διαφωνούν και επαναστατούν κατά «της διαστροφής της ανθρώπινης φύσης και της woke κουλτούρας», δεν πειράζει.

Θα τους κατατάξουν οι επόμενες γενιές εκεί που σήμερα εμείς τοποθετούμε τους υπερασπιστές της δουλείας και τους αρνητές του δικαιώματος ψήφου των γυναικών.

Αφού δεν κατάλαβαν τίποτα ως τώρα, δεν υπάρχει καμία ελπίδα να καταλάβουν και στο μέλλον.

Όπως έγραψε, πολύ ωραία, μια άλλη φίλη, η Pisko Annamaia: «Eίναι πολύ συγκινητική στιγμή. Για τους πολλούς των προηγούμενων γενιών που έπρεπε να κρύβονται ή να ζουν πλαστές ζωές με δυστυχία. Για αυτούς της δική μου γενιάς που τους παρακολούθησα να ανέχονται αισχρά σχόλια και χαρακτηρισμούς για το θηλυπρεπή λόγο και κίνηση από μικρή ηλικία, που απέκτησαν με κόπο ορατότητα αλλά συνεχίζουν να έχουν τραύματα και εμπειρίες που θέλουν να ξεχάσουν και παλεύουν ακόμα σιωπηλά σε μια κοινωνία που θέλει πολύ δρόμο. Για τη νέα γενιά που δεν θα έχει θεσμικά εμπόδια για να ζήσει όπως επιθυμεί.»

 

Τα ενυπόγραφα κείμενα που δημοσιεύουμε εκφράζουν τον συντάκτη τους,
χωρίς να συμπίπτουν εξ ολοκλήρου και κατ’ ανάγκη με την άποψη μας
Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Αλιεύματα