Σωματείο Εργαζομένων Δ. Μεσολογγίου: Δικαίωση

Δικαίωση του Σωματείου Εργαζομένων
του Δήμου Μεσολογγίου
Άκυρη η απόφαση για ιδιώτη εξωτερικό ελεγκτή

Μια μεγάλη δικαίωση και αποκατάσταση της νομιμότητας, ήρθε με την ακύρωση της διαπιστωτικής απόφασης του δημάρχου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, περί ανάγκης εκχώρησης  της υπηρεσίας εξωτερικού ελεγκτή σε ιδιώτη.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την εν λόγο απόφαση μετά την προσφυγή του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, που αμφισβήτησε ευθέως την προσπάθεια υποβάθμισης των υπηρεσιών του Δήμου και την εκχώρηση δημόσιας ελεγκτικής υπηρεσίας σε ιδιώτη κατά παράβαση του Συντάγματος και του πνεύματος της νομοθεσίας, επικουρούμενο από τα άλλα δύο Σωματεία ΟΤΑ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Τα τρία Σωματεία ΟΤΑ του νομού από κοινού ανέλαβαν το δύσκολο δρόμο της ανάδειξης των προβλημάτων νομιμότητας και σκοπιμότητας που δημιουργεί η εκχώρηση σε ιδιώτες Δημοσίου Ελεγκτικού Χαρακτήρα Υπηρεσιών. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αντικειμενικότητα και την ανεξαρτησία του εσωτερικού ελέγχου, την υποβάθμιση και την προσπάθεια  χειραγώγησης των υπηρεσιών των Δήμων, της νομιμότητας διαχείρισης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και στοιχείων από ιδιώτη και πλείστον άλλων προβλημάτων. Προβλήματα που μπορούν εύκολα να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε εάν σκεφτεί ότι μόνο για το έτος 2022 μια μόνο εταιρεία εσωτερικού ελέγχου ανέλαβε  είκοσι δύο (22) τουλάχιστον  φορείς  προς έλεγχο! Τα συμπεράσματα δικά σας…

Κλείνοντας για να μην υπάρχει παρεξήγηση και να προλάβουμε τα γνωστά «παπαγαλάκια»,  δηλώνουμε για μία ακόμη φορά, τον έλεγχο τον θέλουμε και επιβάλλεται να πραγματοποιείται προς βελτίωση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των παραγόμενων δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών, αλλά με στεγανές διαδικασίες και αντικειμενικές δικλείδες ασφαλείας.

Ελπίζουμε αυτή η απόφαση να γίνει πρόκριμα για όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι Δήμαρχοι να αντιληφθούν ότι είμαστε συνεργάτες και όχι αντίπαλοι. Μαζί μπορούμε να χτίσουμε, μόνοι μόνο να γκρεμίσουν.

Εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων

Οι Πρόεδροι
Κομματάς Ευθύμιος
Μπαρμπετάκης Βασίλειος
Νταουσάνη Βασιλική

 


AgrinioStories