Συνάντηση Εργατοϋπαλληλικού Φιλιπποπούλου

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Ι.Π. Μεσολογγίου
συνάντηθηκε με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 27/01/2022, συνάντηση με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, κα Φιλιπποπούλου Ελένη μετά από αίτημα της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου.

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης», αναφέρει η διοίκηση Κέντρου, «καταθέσαμε  τους προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου σε σχέση με τη πληρότητα των θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Συζητήσαμε ξεχωριστά για κάθε κλινική όπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Συγκεκριμένα, μας γνωστοποίησε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναλάβει τα καθήκοντα του νέος ορθοπεδικός και σε διάστημα περίπου δύο μηνών θα αναλάβει  και μόνιμος καρδιολόγος στην αντίστοιχη κλινική. Παράλληλα, έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες για νέο ακτινοδιαγνώστη και για νέους ιατρούς για τη μονάδα τεχνητού νεφρού. Ακόμη, η θέση του οφθαλμιάτρου καλύπτεται αλλά έχει κατατεθεί αίτημα για τη κάλυψη της θέσης καθώς ο νυν οφθαλμίατρος συνταξιοδοτείται σύντομα.

Από τη πλευρά της Διοίκησης  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ζητήσαμε τη μονιμοποίηση προσωπικού για τη καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση (βέβαια γνωρίζουμε ότι είναι κεντρική κατεύθυνση της Κυβέρνησης για παραχώρηση σε ιδιωτικές εταιρείες παρόλο που είναι ασύμφορες οικονομικά).

Τέλος, έγινε αντιληπτό και από τις δυο πλευρές πως η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και όχι επικουρικού είναι η λύση στο πρόβλημα και ταυτόχρονα είναι απαραίτητη η διοικητική αυτονόμηση του νοσοκομείου.

Υ.Γ. Πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ότι ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου αποφάσισε την αποδυνάμωση με τη μορφή προσωρινότητας με τη μετακίνηση της μοναδικής παρασκευάστριας από το νοσοκομείο Μεσολογγίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Καταγγέλλουμε αυτές τις μεθοδεύσεις οι οποίες συνεχίζονται. Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού και ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ   ΜΟΝΙΜΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ !!!

Εκ της Διοικήσεως του Ε.Κ.Μ.


AgrinioStories