Σφραγισμένο ενάμιση χρόνο τώρα το Καρέλι

Εξακολουθεί να παραμένει το σφράγισμα
στη διάβαση-αναφορά του Εύηνου, γνωστή ως Καρέλι

Σφραγισμένο ενάμιση χρόνο τώρα το Καρέλι

Το Καρέλι βρίσκεται στο συνοικισμό Κάτω Δοσούλα Χρυσοβίτσας
και η διάβαση πήρε το όνομά της
από την αντίστοιχη κατασκευή (καρέλι),
που ήταν αρχικά το μοναδικό μέσο
για τη διάβαση του ποταμού στο σημείο αυτό

Όπως είναι γνωστό η γέφυρα κρίθηκε ακατάλληλη στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς (Ιανουάριος 2023) όταν φωτογραφίες με μαθητές να περνούν από το συγκεκριμένο σημείο πάνω από τα ορμητικά νερά του ποταμού Εύηνου έκαναν το γύρω του διαδικτύου.

 

 

Οι Δήμοι Θέρμου και Ναυπακτίας τότε ανέλαβαν από κοινού να εκπονήσουν μία σειρά μελετών για (τοπογραφική, στατική, υδραυλική, γεωτεχνική, τεύχη δημοπράτησης) για την αποκατάσταση της συγκεκριμένης συρματογέφυρας. Πριν από ένα χρόνο μάλιστα (αρχές Ιουλίου του 2023) η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θέρμου πήρε συγκεκριμένη απόφαση για «να τελειώσει αυτή την εκκρεμότητα λόγω του γενικότερου ενδιαφέροντος διατήρησης του μνημείου και του πλήθους των επισκεπτών», σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων.

Καμία όμως εργασία δεν πραγματοποιήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση με αποτέλεσμα η γέφυρα να παραμένει ακόμα σφραγισμένη και «αφρόντιστη».

Το ζήτημα καθώς και τις φωτογραφίες της σφραγισμένης γέφυρας επαναφέρει με ανάρτησή του ο διαχειριστής του προφίλ «Στράνωμα Ορεινή Ναυπακτία» στα κοινωνικά δίκτυα:

«Με απόφαση των δήμων η συρματογέφυρά μας στο Καρέλι κρίνεται ακατάλληλη για διέλευση.
»Είναι λυπηρό, εν μέσω τουριστικής περιόδου, ένα γεφύρι που αποτελεί πόλο έλξης πάμπολλων τουριστών και σημείο πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή μας να κρίνεται ξαφνικά αδιάβατο.
»Φυσικά, δεν τίθεται ζήτημα διακυβεύσης της ασφάλειας των επισκεπτών, αλλά θα έπρεπε οι αρμόδιοι να είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επισκευή και συντήρηση του γεφυριού πριν την καλοκαιρινή περίοδο που υπήρχε απεριόριστος ”νεκρός” χρόνος.
»Πέρα από την απογοήτευση που θα προκληθεί στους επισκέπτες, δεν είμαστε λίγοι οι κάτοικοι που χρησιμοποιούμε ακόμα το γεφύρι ως μέσο μετακίνησης και μεταφοράς.
»Εάν αχρηστευτούν τα σημεία του πολιτισμού μας οδηγούμαστε μαθηματικά στον αφανισμό και είναι κρίμα.
»Όποιος επιθυμεί ας κοινοποιήσει, ως ελάχιστη μορφή διαμαρτυρίας για την περιοχή μας που πλήγεται εκ των έσω.»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *