κ. Δήμαρχε,σας ενδιαφέρει η διάλυση του Νοσοκομείου;

Πριν 1,5 χρόνο – μετά την αποχώρησή μου
από τη διοίκηση του Νοσοκομείου –
είχα κάνει δημόσια έκκληση με τίτλο: «Το Νοσοκομείο και τα μάτια μας!».

  • του Πάνου Παπαδόπουλου*

Σήμερα, δυστυχώς, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και αν δεν μπει φρένο σε αυτόν τον κατήφορο, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση:

Η Χειρουργική Κλινική από πέντε (5) γιατρούς που είχε, έμεινε με τρεις (3), με αποτέλεσμα πλέον να αφήνει ημέρες ακάλυπτες κατά την μηνιαία εφημέρευση.

Η Παθολογική Κλινική θα υποστεί πλήγμα, λόγω αποχώρησης ενός εξαιρετικού ιατρού, ο οποίος είναι επικουρικός χρόνια τώρα και κάποιοι “πάγωσαν” τη διαδικασία ένταξή του στον ΟΕΥ του Νοσοκομείου σε μόνιμη θέση.

Η Καρδιολογική Κλινική μένει με τρεις (3) ιατρούς, λόγω αποχώρησης μιας επικουρικής καρδιολόγου. Επομένως και εδώ θα υπάρξει πρόβλημα εφημέρευσης.

Ο διευθυντής Αναισθησιολογικού αποχωρεί τέλος του έτους λόγω συνταξιοδότησης. Μένει πλέον μόνο μία οργανικά αναισθησιολόγος!

Οι μονήρεις ειδικότητες οφθαλμιάτρου και νευρολόγου, έμειναν κενές, λόγω συνταξιοδότησης και δεν έγινε καμία αναπλήρωση. Άραγε η 6η ΥΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, γιατί δεν μετακινούν τουλάχιστον την προσληφθείσα μόνιμη οφθαλμίατρο από το Κέντρο Υγείας του Μεσολογγίου στο Νοσοκομείο;

Στο τέλος του έτους λήγει και η σύμβαση του επικουρικού ΩΡΛ χωρίς να προβλέπεται στο άμεσο μέλλον νέα πρόσληψη.

Καμία πρόσληψη ιατρών, μονίμων και επικουρικών, δεν έχει γίνει, προκηρύχθηκαν μόνο δύο (2) θέσεις, ενός παιδιάτρου και ενός αναισθησιολόγου.

Προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού έχουν πάψει να γίνονται καιρό τώρα και πολλές συμβάσεις λήγουν τέλος του έτους με αδιευκρίνιστες τις προθέσεις για την ανανέωσή τους.

Και βέβαια, όλες οι στοχευμένες κινήσεις από το Υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠΕ και τη διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας, έχουν ένα κοινό παρανομαστή: πλήρης υποβάθμιση της Ν.Μ. Μεσολογγίου και μετατροπή της σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, ως συμπλήρωμα του… μεγάλου Νοσοκομείου του Αγρινίου! Είναι αυτή πολιτική δημόσιας υγείας απέναντι στο Νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Νομού;

Και καλά, αυτοί τη δουλειά του κάνουν. Εμείς τι κάνουμε κ. Δήμαρχε; Πότε θα εκφράσετε δημόσια την αντίθεσή σας σε όσα διαδραματίζονται εκ του θεσμικού και πολιτικού σας ρόλου; Ποτέ;

Σε κάθε περίπτωση, είστε πολλαπλώς εκτεθειμένος για ό,τι συμβεί στο μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλετε και δεν μπορείτε να ορθώσετε το όποιο ανάστημα σας απέμεινε απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Γιατί να ξέρετε, κάποια στιγμή οι Φαραωνικού τύπου υποδοχές – αντί της επιβαλλόμενης ταπεινότητας – λαμβάνουν τέλος. Το κουφάρι όμως της δημόσιας υγείας και του Νοσοκομείου μας θα είναι πολύ δυσβάστακτο να το “προσκυνήσετε”…

Καληνύχτα και περαστικά σας…

*Πάνος Παπαδόπουλος Πρώην Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» – Δημοτικός Σύμβουλος «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

AgrinioStories