5 Ιουνίου 2023

Νοσοκομείο – Μ.Ε.Θ.: Μείνε Εκτός Θεραπείας

Όλοι γνωρίζουμε πότε έκλεισε η Μ.Ε.Θ. covid στο νοσοκομείο Αγρινίου

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα

Όλοι γνωρίζουμε επίσης, πότε ξανάνοιξε ως μη covid.

Όλοι γνωρίζουμε ακόμα ότι, από τη στιγμή που έκλεισε, μέχρι τη στιγμή που άνοιξε, το ιατρικό της προσωπικό πήγε για «μετεκπαίδευση» στην Πάτρα.

Εκείνο το οποίο δεν γνωρίζουμε είναι, αν η «μετεκπαίδευση» αυτή αφορούσε την αντιμετώπιση των σοβαρών επιπτώσεων του κορωνοϊού ή την αντιμετώπιση «πάσας» άλλης «νόσου», κατά τας γραφάς.

Εκείνο που δεν γνωρίζουμε επίσης είναι τους λόγους για τους οποίους η 6η ΥΠΕ αποφάσισε να «τραβήξει έξω» τα κρεβάτια της από την αντιμετώπιση σοβαρών covid περιστατικών, την τοποθέτηση στο υπηρεσιακό «ψυγείο» του οργανικού διευθυντή της και την με «ανάθεση» λειτουργία της εκ του μακρόθεν.

Αυτό άραγε θα το μάθουμε ποτέ ή οφείλουμε να το αντιληφθούμε μόνοι μας εκ του αποτελέσματος… πάλι;

Προς το παρόν, ας αρκεστούμε στη διαπίστωση του γείτονα βουλευτή και αντιπροέδρου, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb έγραψε:

«Το φρακάρισμα στις ΜΕΘ των μεγάλων νοσοκομείων και η έλλειψη λειτουργικών ΜΕΘ σε τοπικό επίπεδο, καθιστά μερικές φορές την μάχη για την ζωή μια παρτίδα κορώνα-γράμματα. Κι αυτό είναι κρίμα κι άδικο για τις οικογένειες που βιώνουν αυτή την τραγωδία.» Γ. Βαρεμένος

 

 


AgrinioStories