Ο Κουτσούμπας σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Αγρίνιο, σήμερα

Ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., Δημήτρης Κουτσούμπας,
επισκέθηκε σήμερα την Αιτωλοακαρνανία,
επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν
από τους Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ,
Σωτήρη Παρίση και Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλη της ΚΕ
και τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκο Παπαναστάση

 

 

Ο Κουτσούμπας στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Πρώτος σταθμός της περιοδείας
του Δημήτρη Κουτσούμπα
ήταν το Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Εκεί συναντήθηκε με εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ανάμεσά τους τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κώστα Καραγκούνη, τον αντιπρόεδρό του Αποστόλη Φασούλα, τη γραμματέα της ΕΙΝΑΑ Βάνα Πατρινού και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου και γιατρό Γεωργία Φούντα.

Οι εκπρόσωποι του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως αναφέρει το 902.gr, μετέφεραν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τα σημαντικά προβλήματα του νοσοκομείου, σημειώνοντας τη διαχρονική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωσή του και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το 45% του προσωπικού του είναι επικουρικό. Κατήγγειλαν ακόμη τα φαινόμενα υπερεντατικοποίησης της δουλειάς τους, καθώς το νοσοκομείο λειτουργεί με βάση το οργανόγραμμα του 2014 που προέβλεπε 48 γιατρούς και που καμία σχέση δεν έχει με τις σημερινές ανάγκες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του νοσοκομείου και τη φροντίδα προς τους ασθενείς.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο απαράδεκτο γεγονός ότι τα δημόσια νοσοκομεία, όπως του Μεσολογγίου και του Αγρινίου, αδυνατίζουν συνεχώς και «την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση της ΝΔ νομιμοποιεί το φακελάκι», ακόμα και με 2.000 ευρώ ταρίφα στα απογευματινά χειρουργεία, «για να μπορούν, υποτίθεται, να γίνονται τα χειρουργεία, ενώ η Υγεία θα έπρεπε να είναι δημόσιο και δωρεάν αγαθό για τους εργαζόμενους, για τον ελληνικό λαό».

Τόνισε ακόμα ότι η πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι «να δίνουν τις υποδομές των νοσοκομείων σε επιχειρηματίες της Υγείας, ιδιώτες, για να αυγαταίνουν αυτοί τα κέρδη τους, την ώρα που θα έπρεπε να κάνουν τα αυτονόητα. Εμείς θεωρούμε ότι είναι αυτονόητη η πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών. Υπάρχουν πάνω από 6.500 κενές θέσεις γιατρών αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πάνω 30.000 κενές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, σε άλλο βοηθητικό προσωπικό, γιατί όλοι ξέρουμε -το ξέρετε εσείς καλύτερα κι από όλους εμάς- ότι δεν λειτουργεί ένα νοσοκομείο χωρίς τις υπηρεσίες του, το βοηθητικό προσωπικό».

 

Στο Αιτωλικό με το Σωματείο των ψαράδων
και εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων

 

Στη συνέχεια, στην κατάμεστη αίθουσα του παλιού Δημαρχείου του Αιτωλικού, είχε σύσκεψη με το Σωματείο των ψαράδων της Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού – Μεσολογγίου και εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής (δείτε πάνω τη δήλωση που έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ).

Στη σύσκεψη στο Αιτωλικό μίλησαν ο Θοδωρής Μπότας, πρόεδρος των αλιέων του Αιτωλικού, ο Βαγγέλης Κούσουλας, εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Νεοχωρίου, ο Δημήτρης Κομπλίτσης, δημοτικός σύμβουλος Ξηρομερίου και η Γεωργία Κοτσαλού, πρόεδρος του 15μελούς του Γυμνασίου Αιτωλικού.

Επίσης, πήρε τον λόγο η Μαριάννα Κατράκη, κόρη της σπουδαίας χαράκτριας Βάσως Κατράκη. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με την Μαριάννα Κατράκη και συζήτησαν για την ανάγκη να στηριχθεί το «Μουσείο Βάσως Κατράκη – Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής» στο Αιτωλικό.

 

Στο Αγρίνιο με τους φορείς της πόλης

(Εμπόρους, Αγρότες, Γιατρούς, Εργάτες,
Μαθητές και Τοπικά κινήματα)

 

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας έφτασε στο Αγρινίο, περπάτησε στο κέντρο της πόλης, συνομίλησε με καταστηματάρχες, εμποροϋπαλλήλους αλλά και με όσους συναντήθηκε στη διαδρομή του προς την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία τον περίμεναν αρκετοί φορείς, στελέχη του ΚΚΕ και οι Δημοσιογράφοι.

 

Με τον Γιώργο Τζωρτζόπουλο

 

 

Με μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου (Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, Κώστας Γιαννόπουλος Χάρης Πιερράτος και Απ. Καλαϊτζόπουλος)

 

Στην ενημέρωση που ακολούθησε πρώτος τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης, το μέλος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Βάνα Πατρινού, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Γιώργος Ντουντούμης, η μαθήτρια Δανάη Παπανικολάου και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα για τις υδατοκαλλιέργειες Ξηρομέρου, Βασίλης Σούλας. Στο πλαίσιο του χαιρετισμού τους όλοι οι παραπάνω εκπρόσωποι αποτύπωσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όχι μόνο ο κλάδος τους αλλά το σύνολο του κοινωνικού ιστού που αποτελεί την τοπική κοινωνία.

 

Σπύρος Κοτοπούλης

 

Δανάη Παπανικολάου

 

 

Γιώργος Ντουντούμης

 

 

Βασίλης Σούλας

 

Ο κ. Κουτσούμπας ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι, «δεν γίνεται να ξεκινήσουμε στο Αγρίνιο χωρίς να χαιρετήσουμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις των γιατρών, των νοσηλευτών των δημόσιων νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας και όλης της χώρας, δεν γίνεται χωρίς να χαιρετίσουμε τον αγώνα της αγροτιάς που συνεχίζεται μετά από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας, που είχε την αμέριστη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και των κατοίκων της Αττικής.

Οι αγρότες συνεχίζουν τον αγώνα τους και στην Αιτωλοακαρνανία και στα μπλόκα της υπόλοιπης Ελλάδας για την τελική δικαίωση του αγώνα τους. Να χαιρετήσουμε τους αγώνες του μαθητικού κινήματος, τους αγώνες των φοιτητών και φοιτητριών ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.

Μ’ αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για νέα χαράτσια που θα πληρώνει η ελληνική λαϊκή οικογένεια για να σπουδάσει το παιδί της. Να χαιρετήσουμε επίσης τους αγώνες των συνταξιούχων που παλεύουν για γηρατειά με περίθαλψη, με ασφάλιση, με συντάξεις ώστε να μπορούνε να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους και να χαιρετήσουμε τους εκπροσώπους των μικρών επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, των έμπορων, των βιοτεχνών. Όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την φορολογία – φοροληστεία, είτε με άλλα αιτήματα που έχουν και δεν ικανοποιούνται, επιδεινώνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση που πάει από το κακό στο χειρότερο, ενώ η Κυβέρνηση το γνωρίζει και δεν κάνει τίποτε.

Πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε τους αγώνες όλων αυτών των επαγγελματιών, των εργαζομένων, στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της εργατικής τάξης, των μισθωτών και του δημοσίου που θα γίνει στις 28 Φλεβάρη. Η ημερομηνία αυτή είναι εμβληματική γιατί σαν την ημέρα αυτή ένα χρόνο πριν χάθηκαν 57 αθώες ψυχές στην τραγωδία των Τεμπών. Δεν πρέπει την ημερομηνία αυτή να την ξεχνάμε ούτε στιγμή μέχρι να αποδοθούν όλες οι ευθύνες, πολιτικές και ποινικές σ αυτούς που συνετέλεσαν σ αυτό το έγκλημα.

[…]

Ο βασικός αντίπαλος των αγροτών, των εμπόρων, των επαγγελματιών και όλων των άλλων είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κοινή Αγροτική Πολιτική. Είναι το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ο ελληνικός λαός, όπως και άλλοι λαοί της Ε.Ε. την αμφισβητούν.»

Και κατέληξε:

«Ο λαός πρέπει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στις ευρωεκλογές και στην άδικη πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος του. Με ισχυρό ΚΚΕ θα μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα για να ανακουφιστεί ο λαός και να ανοίξουμε δυναμικά το δρόμο για τα συμφέροντα του λαού».

 

Πηγή πληροφοριών για την περιοδεία σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό: 902.gr
Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Ειδήσεις