«Εξοικονομώ – Αυτονομώ» – Έως 10/10 η προθεσμία υλοποίησης παρεμβάσεων

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»:
Παρατείνεται έως 10/10 η προθεσμία
υλοποίησης παρεμβάσεων από τους ωφελούμενους

Σε συνέχεια των φυσικών καταστροφών του τελευταίου χρονικού διαστήματος αλλά και με γνώμονα τις προθεσμίες διάθεσης των σχετικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το ΥΠΕΝ αποφάσισε να δώσει ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας υλοποίησης των παρεμβάσεων του προγράμματος “Εξοικονομώ – Αυτονομώ” από τους ωφελούμενους.

Σημειώνουμε πως η ανωτέρω προθεσμία εξέπνεε χθες 30 Σεπτεμβρίου, γεγονός που αύξησε τη δραστηριότητα στην πλαφόρμα του προγράμματος, με αποτέλεσμα την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου να παρατηρηθούν αρυθμίες και προβλήματα στο πληροφοριακό σύστημα.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ:

«Παρατείνεται, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη, έως και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου του 2023, η προθεσμία που έχουν οι ωφελούμενοι για την υλοποίηση παρεμβάσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Η προηγούμενη παράταση ήταν η τελευταία που θα δινόταν (έως 15/9, με δυνατότητα επέκτασης έως 30/9 λόγω ανωτέρας βίας), βάσει και των δεσμεύσεων που υπάρχουν από τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ 2014-2020 και Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) του προγράμματος. Ωστόσο, λόγω των πρόσφατων φυσικών καταστροφών κρίθηκε αναγκαία η επέκταση της προθεσμίας έως τις 10.10.2023.»

 


AgrinioStories