«Έσπασε» το Σπάρταθλο ο Ζησιμόπουλος – Δηλώσεις (vid)

Συγκλόνισε με την εμφάνισή του
στο 41ο Σπάρταθλον 2023,
ο σπουδαίος Αγρινιώτης, αθλητής υπεραποστάσεων,
Φώτης Ζησιμόπουλος.

Αναδείχθηκε νικητής στον γνωστό αυτό αγώνα, για 3η διαδοχική φορά στην αγωνιστική του καριέρα.

Μάλιστα, ο Φώτης Ζησιμόπουλος, κατάφερε και τερμάτισε στις 2:59 τα ξημερώματα, σε μία ξεχωριστή και συγκινητική υποδοχή, που βίωσε ο αθλητής απ’ τους εκατοντάδες πολίτες που είχαν μαζευτεί, κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα, στο δημοτικό στάδιο της Σπάρτης.

Ο κορυφαίος, σήμερα, Έλληνας αθλητής τέτοιων αποστάσεων, γνώρισε την καθολική αποθέωση του κόσμου.

 

 

Ο 40χρονος αστυνομικός από το Αγρίνιο, μπόρεσε και διάνυσε τα 246 χλμ., στα βήματα του Φειδιππίδη, (Αθήνα – Σπάρτη ), σε χρόνο 19 ώρες, 55 λεπτά, και 02 δεύτερα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ (20 ώρες και 25 λεπτά) του σπουδαίου Τριπολιτσιώτη Γιάννη Κούρου (κρατούσε το ρεκόρ του Κούρου απ’ το 1984).

Ο Ζησιμόπουλος, έκανε έναν σπουδαίο αγώνα και σ’ όλη τη διαδρομή, έδειξε αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις του. Είχε πολύ καλό ρυθμό στον αγώνα του και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της πρωτιάς. Έκανε μία τέλεια εμφάνιση.

Μάλιστα, μετά τον τερματισμό και τις πρώτες βραβεύσεις, ο Φώτης Ζησιμόπουλος, έκανε το γύρο του θριάμβου, χαιρέτησε το πλήθος και φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία.

Δεύτερος τερμάτισε ο Νορβηγός Χόλβικ Σίμεν και τρίτη η Φιλανδέζα Χονκάλα Νόορα. Ακολούθησε ο Βραζιλιάνος Τζαντόσα Βαλτενίρ.

Οι τερματισμοί των αθλητών και των αθλητριών, θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα της Κυριακής.

 

Η φωτογραφία του τερματισμού

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αγρινίου για τη νίκη του Φώτη Ζησιμόπουλου στο «Σπάρταθλον» αναφέρει:

«Μυθικός Φώτης Ζησιμόπουλος! Τρίτη συνεχόμενη χρονιά νικητής του  «Σπάρταθλον». Με μια εκπληκτική απόδοση, έσπασε ένα ιστορικό ρεκόρ και συγκλόνισε  τους συναθλητές του και το κοινό που παρακολουθούσε τον Αγώνα. Φώτη, για μια ακόμη φορά  επέδειξες  ψυχή και τόλμη. Στο πρόσωπό σου βλέπουμε το Αγρίνιο της επιμονής, της αξίας, των υψηλών ιδανικών. Πόσο υπερήφανοι!».

Την περηφάνια και τον θαυμασμό του για το νέο επίτευγμα του Αγρινιώτη υπερμαραθωνοδρόμου Φώτη Ζησιμοπούλου εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» Κώστας Πιστιόλας συγχαίροντάς τον παράλληλα για την πρώτη θέση στον αγώνα «Σπάρταθλον» με ιστορικό ρεκόρ και για τρίτη συνεχή χρονιά.

«Το Αγρίνιο καμαρώνει και πάλι για τον υπεραθλητή του Φώτη Ζησιμόπουλο.  Ένα ιστορικό ρεκόρ από το 1985 έσπασε και η πρώτη θέση στο “Σπάρταθλον” ανήκει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε ένα δικό μας παιδί, που μας κάνει να ονειρευόμαστε και να πιστεύουμε στους εαυτούς μας.  Το πρότυπο του Φώτη Ζησιμόπουλου για τα νέα παιδιά του τόπου μας είναι τεράστια παρακαταθήκη. Δείχνει ότι με σκληρή δουλειά και αυτοπεποίθηση, όλα είναι δυνατά.  Τον ευχαριστούμε και εκφράζουμε παράλληλα τα συγχαρητήριά μας και στους ανθρώπους που τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια».

Ο συνδυασμός του Δημήτρη Τραπεζιώτη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» συγχαίρει τον Αγρινιώτη Φώτη Ζησιμοπούλο για το νέο του επίτευγμα.

«Μόνο υπερηφάνεια μπορούμε να νιώσουμε για τον κορυφαίο αυτό αθλητή υπεραποστάσεων, ο οποίος, για ακόμη φορά, έκανε περήφανο το Αγρίνιο και ολόκληρη την Ελλαδα σε ένα ιστορικό αγώνα καταρρίπτοντας το ιστορικό ρεκόρ που κατείχε ο Υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος από το 1984. Ο Φώτης Ζησιμόπουλος με την 3η συνεχόμενη νίκη του, έγραψε με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του αγώνα Σπάρταθλον το όνομά του. Φώτη συγχαρητήρια και καλή αποθεραπεία.Συνέχισε να μας κάνεις περήφανους».

 

Φωτογραφία ανάρτησης: Ο Φώτης Ζησιμόπουλος στον σταθμό της Τεγέας (πηγή ΕΡΤ)

AgrinioStories