Νωρίτερα φέτος οι πανελλήνιες – Αλλαγή στα αγωνίσματα των ΤΕΦΑΑ

Νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές
θα ξεκινήσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις 2024
Αλλαγές στις πρακτικές δοκιμασίες
για την εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης
Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας οι πανελλήνιες εξετάσεις 2024 θα ξεκινήσουν νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές ενώ οι αλλαγές που θα ισχύσουν στις Πανελλήνιες 2024 αφορούν τους συντελεστές βαρύτητας ορισμένων τμημάτων, τις προϋποθέσεις και τους όρους εισαγωγής στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών και την αντικατάσταση του αγωνίσματος Δρόμου 400μ. με τα 200μ. για τα αγόρια.

Οι πανελλήνιες του 2024 θα ξεκινήσουν στις 31 Μαΐου για τα Γενικά Λύκεια και θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου.

Για τα ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν μια μέρα νωρίτερα στις 30 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου.

Όλες οι εξεταστικές διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου.

Αλλαγές στις πρακτικές δοκιμασίες για την εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2024-25 ορίζεται το διάστημα από τη Δευτέρα 17-6-2024 μέχρι και την Παρασκευή 28-6-2024.

Αλλαγές υπάρχουν και στα αγωνίσματα για την εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και θα ισχύσουν από τις επόμενες πανελλαδικές εξετάσεις (2024). Με υπουργική απόφαση αντικαθίσταται το αγώνισμα του Δρόμου 400μ. με το αγώνισμα του Δρόμου 200μ. για τα αγόρια που συμμετέχουν στις πρακτικές δοκιμασίες προκειμένου να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

 

 

 


AgrinioStories