Άνοιγμα σχολείων, σημειώσατε σωστό!

Την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον καλπάζει στη χώρα
η υπουργός Παιδείας αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων.

  • γράφει ο Γιώργος Κατσιπάνος

Την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον καλπάζει στη χώρα κι όποιος δεν έχει νοσήσει ακόμα δικαιολογημένα αισθάνεται όπως ο Neo στο Matrix  (βλ. φωτογραφία) η υπουργός Παιδείας αψηφώντας ουσιαστικά τους ειδικούς, οι οποίοι καιρό τώρα κρίνονται ως ανεπαρκείς και αναξιόπιστοι, αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία.

Η κ. Κεραμέως ίσως να πάσχει από μεγαλομανία και να θέλει να μείνει στην Ιστορία ως η χειρότερη Υπουργός Παιδείας. Δικαίωμα της αναφαίρετο βέβαια αλλά χωρίς να παίζει με τις ζωές των παιδιών μας. Σε αυτό το διάλογο του παραλογισμού η κυβέρνηση μέσω των δημοσιογράφων και των έμμισθων τρολ απαντά με το ««χάρη στο άνοιγμα των  σχολείων ανακαλύπτουμε ημερησίως 14.000 κρούσματα που αλλιώς δεν θα τα ξέραμε».

Η λογική απάντηση σε ένα τέτοιο επιχείρημα είναι «πράγματι, μόνο που μιλάμε για σχολεία και όχι για διαγνωστικά κέντρα, τουτέστιν λειτουργία τους είναι η εκπαίδευση και όχι η ιχνηλάτηση, για την οποία υπάρχουν άλλες δομές». Δυστυχώς σε αυτόν τον βούρκο του δημόσιου διαλόγου όμως έχει χαθεί η λογική και κυριαρχεί η άποψη των ΜΜΕ, που ο πολύς κόσμος νομίζει ότι είναι κι η επικρατούσα.

Δεν ξέρω που θα οδηγήσει αυτή η κίνηση του Υπουργείου. Πολύ φοβάμαι όμως ότι για την έπαρση ενός ανθρώπου τα παιδιά μας γίνονται ένα είδος πειραματόζωου.

Πως αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί η εμμονή στο παράλογο πλαίσιο για την λειτουργία και των δημόσιων και των ιδιωτικών σχολείων, με ρητές προβλέψεις, όπου θα αναφέρεται και ότι το τμήμα θα κλείνει μόνο αν υπάρχουν κρούσματα στο 50%+1 μαθητές του τμήματος; Αυτό το ποσοστό οι ίδιοι οι ειδικοί επέμεναν και επιμένουν ότι δεν είναι δική τους εισήγηση διαψεύδοντας την Υπουργό Παιδείας. Άρα ποιος παίρνει τις αποφάσεις; Ποιος κινεί τα νήματα;

Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η λύση είναι η τηλεκπαίδευση. Νομίζω η ΟΛΜΕ έδωσε τη λύση με την αναστολή των σχολείων για δύο εβδομάδες και αναπλήρωση αυτών με τις αντίστοιχες του Ιουνίου. Κάτι τέτοιο τόλμησε να ψελλίσει σε εκπομπή του ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ λίγο πριν τον γλωσσόφανε οι αλιγάτορες της δημοσιογραφίας και τον κατηγορήσουν ως τεμπέλη και λουφαδόρο…

 


AgrinioStories

Τα ενυπόγραφα άρθρα δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις θέσεις του site