Στερνό κατευόδιο σήμερα, για τον Αρ. Μπαρχαμπά

Ο Αριστείδης Μπαρχαμπάς «μετακόμισε» για πάντα χθες το απόγευμα,
σε ηλικία 85 ετών,  από τη γειτονιά της Φούσκαρη του Αγρινίου, που τόσο πολύ αγάπησε,
για τις γειτονιές της κοινωνικής μνήμης της πόλης.

 

Η κηδεία του Αριστείδη θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αγρινίου ενώ η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία από τη 1:00 το μεσημέρι.

« Ο Αριστείδης Μπαρχαμπάς γεννήθηκε το 1937 στο Αγρίνιο. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια δουλεύοντας στα καπνοχώραφα του Ζαπαντιού με την πολυμελή οικογένειά του. Τελείωσε την Εμπορική Σχολή Αγρινίου και παρακολούθησε μαθήματα διακοσμητικής και σχεδίου στη Σχολή ABC.

Το 1963 διορίστηκε στον ΟΤΕ, απ’ όπου διώχθηκε κατά την περίοδο της χούντας για να επανέλθει το 1974.

Το ερευνητικό έργο που άφησε πίσω του και το οποίο εμπεριέχετια στα τρία βιβλία που εξέδωσε: «Καπνεργάτες οι κυνηγοί του ονείρου», «Το Αγρίνιο κάποτε» και «Παναιτωλικός Γ. Φ. Ε. Αγρινίου – Ιστορική αναδρομή – προεκτάσεις», θεωρείται και είναι εβληματικό για την κοινωνική κι ιστορική μνήμη της πόλης.

 

 

 

 

 

Υπήρξε για πολλά χρόνια ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού. Με ενέργειες του ΔΣ του συλλόγου το 1993 διορίστηκε στον ΟΤΕ, ενώ τον καιρό της χούντας λόγω των πολιτικών του φρονημάτων φυλακίστηκε πέρασε Στρατοδικείο στην Τρίπολη με συνέπεια να εκδιωχθεί και από ΟΤΕ και από τον Παναιτωλικό. Επανήλθε στην υπηρεσία του το 1974.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του τμήματος Ενόργανης Γυμναστικής του Παναιτωλικού και πρωτεργάτης στην επανίδρυση του Φιλολογικού ομίλου Κώστας Χατζόπουλος.

‘Ηταν παντρεμένος με τη Θεοδώρα Ματραλή και πατέρας δύο παιδιών, μίας κόρης και ενός γιου.

 

 

Η ανακοίνωσε που εξέδωσε η ΠΑΕ είναι η παρακάτω:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του Αριστείδη Μπαρχαμπά. Εκτός από την προσφορά του ως ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, αφήνει και σημαντικό έργο στον τομέα της έρευνας – συγκέντρωσης αρχειακού υλικού που αφορά το Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό, ενώ η πλούσια συγγραφική του δράση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το βιβλίο «Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ. Αγρινίου – Ιστορική αναδρομή – προεκτάσεις».

Η οικογένεια του Παναιτωλικού εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του».

 


AgrinioStories