Καλεντάρι – Ἐν Ἀγρινίῳ τῇ 19 Δεκεμβρίου

Καλεντάρι της 19ης Δεκεμβρίου
Έρευνα – Κείμενα: Λ. Τηλιγάδας

1928: Ζημιές στην οδό Αγρινίου – Μεσολογγίου από βροχές,
Έκθεση ζωγραφικής Γεωργιάδη

19 Δεκεμβρίου 1928

Από τις συνεχόμενες βροχές, η οδός Αγρινίου – Μεσολογγίου καταστράφηκε σε εκείνα τα σημεία, όπως αναφέρει ο συντάκτης του ΕΜΠΡΟΣ, που είχε ήδη προβλήματα. Η αθλιότητα αυτού του δρόμου ήταν βέβαια γνωστή και στο νομομηχανικό και στο μηχανικό της Τριχωνίδας. Και η γέφυρα ακόμα της διώρυγας που συνδέει τις δύο λίμνες είχε καταστραφεί και υπήρχε φόβος να υπάρξουν θύματα.

Η πόλη του Αγρινίου επίσης είχε ήδη ηλεκτροφωτιστεί και τον επόμενο μήνα Ιανουάριο του 1929 στους δρόμους θα τοποθετούνταν πινακίδες με τα ονόματά τους. Στα καλλιτεχνικά της πόλης κυριαρχούσε η έκεθση ζωγραφικής του Γεωργιάδη, τα εγκαίνια της οποίας δεν ήταν απλά κια μόνο ένα καλλιτεχνικό γεγονός, αλλά και κοσμικό. (ΕΜΠΡΟΣ, φύλ. 20/12/1928, Σελ. 4)

 

 

Φωτογραφία ανάρτησης: Ο Ανδρέας Γεωργιάδης ήταν Έλληνας ζωγράφος. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1891, και πέθανε το 1951 στο ίδιο μέρος. Με τη ζωγραφική άρχισε να ασχολείται από 13 χρονών και να φιλοτεχνεί πορτρέτα και αγιογραφίες, όπως το πορτρέτο τού ήρωα Παναγιώτου και κατόπιν τις αγιογραφίες τού ναού τής Σκουτεσιάδας. Ο δήμος Αγρινίου τον τίμησε δίνοντας το όνομά του σε δρόμο της πόλης.

Διαβάστε όλες τις ημερομηνίες
στο ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ του «ΑΡΧΕΙΟΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»
κάνοντας clik πάνω στον σύνδεσμο που ακολουθεί

AgrinioStories Καλεντάρι