Αγρίνιο: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την περιφορά των επιταφίων

Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε ο αστυνομικός διευθυντης της Ακαρνανίας για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν για την περιφορά των Επιταφίων την Μεγάλη Παρασκευή 22/04/2022, στην πόλη του Αγρινίου προβλέπεται: 

  1. «Την σταδιακή απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, την ακινητοποίηση αυτών ή την εκτροπή των μέσω παρακαμπτηρίων οδών της πόλης του Αγρινίου, καθ’ όλο το μήκος των διαδρομών που θα ακολουθήσουν οι Επιτάφιοι των Ι. Ναών Αγίου Δημητρίου, Αγίου Γεωργίου, Αγίας Τριάδας και Αγίου Χριστοφόρουαπό ώρα 20.40΄ έως ώρα 22.30΄ της 22/04/2022, ως κάτωθι:
    • α) Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου: Παπαϊωάννου – Αναστασιάδη – Πλατεία Δημοκρατίας – Σαλάκου – Δαγκλή – Πλατεία Χατζοπούλου – Καλυβίων.
    • β) Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου: Χαρ. Τρικούπη – Πλατεία Δημοκρατίας.
    • γ) Ι.Ν. Αγίας Τριάδας: Γοργοποτάμου – Μπαϊμπά – Πλατεία Δημοκρατίας – Π. Σούλου – Μακρή.
    • δ) Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου: Αγίου Χριστοφόρου –Ι. Σταϊκου – Πλατεία Δημοκρατίας – Μπαϊμπά – Πλατεία Καραπανέϊκα – Παναιτωλικού – Θεοτοκοπούλου.
  1. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ στάθμευσης από ώρα 17.30΄ έως ώρα 23.00΄ της 22/04/2022 σε όλο το μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο Επιτάφιος του Ι. Ναού Ζωοδόχου Πηγής, ήτοι στις δημοτικές οδούς: Παν. Τσαλδάρη, Αφών Παπαστράτου, Σουλίου και Ζωοδόχου Πηγής, καθώς και την σταδιακή ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ κυκλοφορίας των οχημάτων από ώρα 19.00΄ έως ώρα 23.00΄ της 22/04/2022, στις κατωτέρω οδούς: ήτοι Καζαντζή, Σπ. Τσικνιά, Αφών Παπαστράτου, περιμετρικά της Πλατείας Δημοκρατίας, Σουλίου και στο τμήμα της οδού Ζωοδόχου Πηγής από Σπ. Τσικνιά έως Σουλίου.»

Τα χρονικά διαστήματα, των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων & διακοπή της κυκλοφορίας), είναι δυνατόν να παραταθούν ή να μειωθούν και πέρα από τις καθορισμένες ώρες, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, στα προκαθορισμένα σημεία, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν, κατά την κρίση του Επικεφαλής των μέτρων τροχαίας, όπως αναφέρεται στην απόφαση.

Επίσης γίνεται γνωστό ότι οι παραπάνω ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν  από τις 5:30 το απόγευμα της 22/04/2022, ενώ οι παραβάτες θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του Κ.Ο.Κ. 

 


AgrinioStories