«Βράζει» η Νέα Δημοκρατία για τα Τέμπη

Οι περισσότεροι βουλευτές
δεν θέλουν να αναβληθούν οι εκλογές
γιατί φοβούνται ότι όσο αργότερα στηθούν οι κάλπες
τόσο χειρότερο θα είναι το κλίμα για τη Νέα Δημοκρατία

  • του Θοδωρή Καραγιαννίδη

Δικαιώνονται όσοι εισηγούνταν στον πρωθυπουργό να κάνει εκλογές το φθινόπωρο που πέρασε και όσοι ανησυχούσαν ότι ο χρόνος περνάει σε βάρος της ΝΔ. Προφανώς δεν είχαν φανταστεί ότι μπορεί να συμβεί κάτι τόσο τρομακτικό αλλά ανησυχούσαν ότι η επίπλαστη εικόνα της κανονικότητας κινδυνεύει να χαλάσει ακριβώς επειδή δεν είναι πραγματική.

Τώρα είναι όλοι ανάστατοι. Οι υπουργοί γιατί θα πρέπει να υπερασπιστούν την κυβέρνηση που ευθύνεται για την τραγωδία στα Τέμπη και οι βουλευτές γιατί θα καλούνται να απαντούν σε ερωτήσεις για το φοβερό γεγονός και να αντιμετωπίζουν το θυμό και την απελπισία των ψηφοφόρων τους. Δεν υπάρχει ούτε κυβερνητικό στέλεχος, ούτε πολιτευτής της ΝΔ, που να μην αγωνιά για το επόμενο κύμα δημοσκοπήσεων, να μην φοβάται ότι η αυτοδυναμία αποτελεί πλέον όνειρο απατηλό και να μην έχει μεγάλη ανασφάλεια για όσα έρχονται μετά το διάστημα του εθνικού πένθους.

Η παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών τους ικανοποίησε όλους αλλά δεν τους ανακούφισε γιατί αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι αρκετή. Οι περισσότεροι βουλευτές δεν θέλουν να αναβληθούν οι εκλογές γιατί φοβούνται ότι όσο αργότερα στηθούν οι κάλπες τόσο χειρότερο θα είναι το κλίμα για τη ΝΔ. Δεν αισιοδοξούν ότι θα αλλάξει η ατζέντα και δεν πιστεύουν ότι το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση θα είναι προσωρινό.

Έχουν αναβάλει τις προεκλογικές εκδηλώσεις της επόμενης εβδομάδας και στη μεγάλη τους πλειοψηφία αποφεύγουν και τα ΜΜΕ. Υπάρχει αμηχανία, στενοχώρια και εκνευρισμός στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος. Το χειρότερο που θα μπορούσε να τους συμβεί είναι να τους ζητάνε το λόγο για μια τραγωδία που δεν μπορούσαν να προβλέψουν και η οποία έχει προκαλέσει οδύνη και οργή σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Και δεν έχουν πια εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαχειριστεί τις μεγάλες κρίσεις. Αντίθετα, δεν αισθάνονται ότι μπορούν να βασίζονται πια στο επικοινωνιακό επιτελείο του. Εκεί που θεωρούσαν βέβαιη την εκλογική νίκη της ΝΔ και πιθανή την αυτοδυναμία, αντιλαμβάνονται ότι μετά τα Τέμπη τίποτα δεν είναι όπως πριν.

 

Πηγή

AgrinioStories