Θα ζητάς συγγνώμη και θα είναι σαν να μην ζητάς

Ακριβώς αυτό δίδαξε με την καθυστερημένη
(ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έκανε λόγο για Ραν Ταν Πλαν)
συγγνώμη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  • του Γιώργου Βαρεμένου

Πρωτοφανές να ζητάς προσωπικά συγγνώμη αλλά για λογαριασμό άλλων! Το προσωπικά σημαίνει, εν προκειμένω, απρόσωπα. Κυρίως το να ζητήσεις ειλικρινά συγγνώμη και μάλιστα για ένα τόσο φρικιαστικό γεγονός, συνεπάγεται μία εσωτερική συντριβή και όχι μία επικοινωνιακή συνταγή με την αντίστοιχη μπόλικη δόση υποκρισίας.

Το σκέφθηκαν πολύ οι ινστρούχτορες της μηδενιστικής προπαγάνδας υπό τον μαιτρ του είδους Σταν Γκρήνμπεργκ και, αρχικά, συνέστησαν να γίνει δήλωση ότι για την τραγωδία φταίει το ανθρώπινο λάθος, ώστε να “δοθεί γραμμή” στον προπαγανδιστικό μηχανισμό να παιανίζει ανάλογα και στην “υπερκομματική”- ο θεός να την κάνει- επιτροπή να γνωμοδοτήσει με τον ίδιο τρόπο.

Ένας πρωθυπουργός προσωπο-απρόσωπος, μία ρεπλίκα της εξουσίας που επιθυμεί πάση θυσία την διάχυση των ευθυνών, ασχέτως αν με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτεί την εχθρότητα στην πολιτική, αρκεί να επιπλεύσει ο ίδιος στον βάλτο. Μία κινουμένη ύβρις για μία τόσο μεγάλη τραγωδία. Το θέμα είναι να αποφασίσει ο λαός να επιφέρει την κάθαρση.

 

Πηγή | Ο Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

AgrinioStories