Στ. Καραγκούνης: Το υπέρτατο αγαθό της υγείας «κινδυνεύει»

«Το υπέρτατο αγαθό της υγείας κινδυνεύει.
Η σημερινή κατάσταση στα δυο νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου
μόνο προβληματισμό και αγανάκτηση μας προκαλεί».

«Η σημερινή κατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Σταύρος Καραγκούνης, «που επικρατεί στις νοσοκομειακές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαίτερα στα δυο νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου μόνο προβληματισμό και αγανάκτηση μας προκαλεί».

Και συνεχίζει:

Η περίοδος της υγειονομικής κρίσης του covid-19 ανέδειξε τη τεράστια σημασία και τον σπουδαίο ρόλο των μονάδων υγείας και ταυτόχρονα φάνηκαν οι ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό. Όμως η τωρινή Κυβέρνηση δεν προχώρησε σε ουσιαστική ενίσχυση του τομέα της υγείας τόσο σε νοσοκομειακό όσο και πρωτοβάθμιο επίπεδο και αναφέρομαι στα απομακρυσμένα κέντρα υγείας της περιοχής μας.

Το υπέρτατο αγαθό της υγείας «κινδυνεύει» διότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προχώρησε στη στελέχωση των νοσοκομείων με αποτέλεσμα να επικρατεί η σημερινή τραγική κατάσταση.

Είμαστε όλοι αγανακτισμένοι κ. Μητσοτάκη με τις πολιτικές σας.

Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης μέσα από προσλήψεις υγειονομικών. Θέλουμε τα νοσοκομεία μας πλήρως λειτουργικά προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας, ειδικά αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνουμε.»