Ροές 28/6 – «Δέντρο είχα στην αυλή μου»

 «Δέντρο είχα στην αυλή μου»
Μια μουσικοχοροθεατρική παράσταση
για την αρχέγονης σχέση του ανθρώπου
με τα φυτά και τα δέντρα

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023, στις 9:30 μ.μ.
Πανεπιστήμιο Πατρών (Πρώην ΤΕΙ – Κουκούλι)

Ζούμε μέσα σε έναν κόσμο έντονων αντιθέσεων.

Η σταδιακή απομάκρυνση του ανθρώπου από τη φύση και η συνακόλουθη έκπτωση των ιδιοτήτων του και των αξιών του από τη μια, ο φυσικός πλούτος, η ποικιλομομορφία, η ομορφιά, η σοφία και το όραμα της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου-φύσης από την άλλη.

Πώς θα σταθούμε μέσα σε ένα τέτοιο κόσμο ιδιαίτερα σήμερα που οι ανθρωπογενείς απειλές απέναντι στη φύση έχουν πληθύνει; Από πού μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη ώστε να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με τη φύση;

Στις Ροές φέτος ενώσαμε τις δυνάμεις μας και μέσα από τη συνεργασία όλων των τμημάτων –θεατρική ομάδα, ομάδα παραδοσιακών χορών, χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού και ομάδα παραδοσιακών κρουστών – επιχειρούμε να δώσουμε τη δική μας απάντηση στα ερωτήματα αυτά.

Ένας μύθος από την Αρχαία Ελλάδα και δύο διασκευασμένα λαϊκά παραμύθια θα «δέσουν» με ρυθμούς, τραγούδια και χορούς σε μια ενιαία παράσταση που θα αναδεικνύει την άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον και θα ανασύρει μνήμες που κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά και δεν σβήνονται.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών


AgrinioStories