Αγρίνιο – Ολοκληρώθηκε το EU Green Week 2023

Η σειρά των απόλυτα επιτυχημένων εκδηλώσεων
για τρίτη χρονιά εορτασμού της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας
στην πόλη του Αγρινίου EU Green Week 2023,
ολοκληρώθηκε και φέτος, με επίκεντρο τον ποταμό Αχελώο.

H φετινή Πράσινη Εβδομάδα της Ε.Ε. η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση για την περιβαλλοντική πολιτική, επέτρεψε στους πολίτες σε ολόκληρη την Ε.Ε. να συζητήσουν το θέμα: Δεξιότητες για βιώσιμες ανθεκτικές και κοινωνικά δίκαιες κοινότητες. Σε αυτό το πλαίσιο η ομάδα εθελοντών της ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Αγρινίου, το Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και σε συνεργασία με φορείς, συλλογικότητες, ενεργούς πολίτες και άλλους εθελοντές έκλεισαν εντυπωσιακά με ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες δράσεις.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, στο εορταστικό event που έλαβε χώρα δίπλα στον Αχελώο ποταμό- στην τεχνητή Λίμνη Στράτου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε μετά το μεσημέρι συμβολικά με συλλογή μικροπλαστικών από σημεία πλησίον της Γέφυρας του Αχελώου στην οποία δράση συμμετείχε πολυπληθή ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Πατρών ακολούθησε καλωσόρισμα από μουσικές νότες και μελωδίες δίπλα στη λίμνη από το μουσικό Θωμά Δημητρακόπουλο ενώ αργότερα το απόγευμα ακολούθησε ενημερωτική εκδήλωση και η επιστημονική ομιλία του Προέδρου του Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο, Περιβαλλοντολόγου & Διδάκτορα Δασολογίας κ.Νικόλαο Κούτσια, με θέμα “Η σημασία των ανοιχτών δεδομένων για βιώσιμες ανθεκτικές και κοινωνικά δίκαιες κοινότητες”την οποία παρακολούθησε με ενδιαφέρον το παρευρισκόμενο κοινό.

Χαιρετισμό απήυθυναν ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Δυτικής Ελλάδος κος Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Γιάννης Τριανταφυλλάκης και η κα Αντωνοπούλου Μαρία Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η συντονίστρια της εκδήλωσης κα Χαρίτου Παρθενία, έκανε εισαγωγή-αφιέρωμα στα πράσινα αθλήματα και ακολούθησε η τιμητική βράβευση, από τον Δήμαρχο Αγρινίου κο Γιώργο Παπαναστασίου, του 20χρονου Αγρινιώτη Ανδρέα Κατώπη πρωταθλητή Ελλάδος σε αγώνισμα αντοχής – Πανελλήνιος πρωταθλητής ποδηλασίας δρόμου 2022.

Ευχαριστίες στις πολυπληθείς ομάδες παραγωγών και Συλλόγων, όπως του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεάπολης το «Παλαιόκαστρο», Σύλλογο Γυναικών Γαλατά Ναυπακτίας η «Αρμονία», του Δήμου Ξηρομέρου-Τοπική Κοινότητα Αστακού και Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών Το Ακαρνανικό Φως, του Δήμου Αμφιλοχίας με τα περίπτερα των παραγωγών του, τους πολιτιστικούς συλλόγους Οχθίων και Λεπενούς για τη συμμετοχή τους καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου και της τοπικής Κοινότητας Ελαιοφύτου & Μεγάλης Χώρας, που όλοι μαζί με τα υπέροχα κεράσματά τους από τοπικά προϊόντα διατροφής και παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής που προσέφεραν στους παρευρισκόμενους επισκέπτες _ όλοι μαζί, ενισχύουμε την παραγωγή τοπικών προιόντων και την προώθηση της αγροδιατροφής.

Ευχαριστίες επίσης, στην Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι για την παραχώρηση του χώρου, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Τμήμα Αγρινίου για την πολύτιμη παρουσία του,τις πολυπληθείς ομάδες των Φοιτητών καθώς και τον χοροδιδάσκαλο Βενιαμίν Γερνά που έκλεισε με ένα εντυπωσιακό μουσικοχορευτικό θέαμα την υπέροχη βραδιά της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου κα Μαρία Παπαγεωργίου και Αμφιλοχίας κα Λαμπρινή Χαρδαλιά, οι αντιδήμαρχοι Αγρινίου κ.Παναγιώτης Μαρνέζος και Κωνσταντίνος Ζώης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Γιάννης Φαρμάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος και πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδος κα Βούλγαρη Αμαλία, η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου κα Χριστίνα Ταπρατζή, ο κος Μουρκάκος Χάρης Γενικός Διευθυντής του Συλλογικού Σύστηματος Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ Α.Α.Ν.ΕΛ, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και φορείς της γύρω περιοχής, συλλογικότητες, προσωπικότητες και εθελοντές.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι φορείς αντάλλαξαν συμβολικά αναμνηστικά δώρα.

 

 

 

 

 

 

 

 


AgrinioStories