Αίγιο 20-24/6 – Διεθνές Φεστιβάλ «Θόδ. Αγγελόπουλος»

Το Διεθνές Φεστιβάλ
Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου
«Θόδωρος Αγγελόπουλος»
επιστρέφει με τη δεύτερη εκδοχή του
στον κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου.

Εκτός από τις καθημερινές υπαίθριες προβολές των 4 διαγωνιστικών τμημάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» που θα πραγματοποιούνται καθημερινά στις 21:15 από τη Δευτέρα 19 έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου, υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων.

 

Πρόγραμμα Παράλληλων Δράσεων

 

Σάββατο 17 Ιουνίου – Προφεστιβαλικές ειδικές προβολές:

[21:15] «Λίλα», προβολή της ταινίας του Μάκη Παπαδημητρίου, παρουσία του σκηνοθέτη, θα ακολουθήσει Q & A με το κοινό.
[21:40] «Περιφρόνηση», προβολή της ταινίας του Ζαν Λικ Γκοντάρ

Κυριακή 18 Ιουνίου

[19:00] Κινηματογραφικό Εργαστήριο για παιδιά: Η εκπαιδευτική εταιρεία Cinemathesis θα πραγματοποιήσει ένα μοναδικό κινηματογραφικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους. Μια φιλμική συνάντηση με το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, του οραματιστή σκηνοθέτη και τα παιδιά, με αφετηρία και προορισμό τον κινηματογραφικό κόσμο του δημιουργού.

Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους από 10 ετών και πάνω – Περιορισμένος αριθμών συμμετεχόντων. Δηλώσεις συμμετοχής dhkpepaigialeias@gmail.com

[21:00] Τελετής έναρξης και συναυλία με τη Nalyssa Green

Τρίτη 20 & Τετάρτη 21 Ιουνίου – Θεματική Διημερίδα

Το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου στις 19:00, θα πραγματοποιηθούν δύο διαλέξεις από ακαδημαϊκούς: την Τρίτη 20 Ιουνίου η Συλβί Ρολέ, καθηγήτρια κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο του Πουατιέ και συγγραφέας του βιβλίου ”Voyage à Cythère”: la poétique de la mémoire d‘Angelopoulos, θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Εκείνος που διασχίζει τα σύνορα», ενώ την Τετάρτη 21 Ιουνίου ο Θανάσης Βασιλείου (Πανεπιστήμιο Poitiers, Γαλλία) θα συνδέσει τον Θόδωρο Αγγελόπουλο με τον σπουδαίο Ζαν-Λικ Γκοντάρ που έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου 2022.

Πέμπτη 22 Ιουνίου – Διάλεξη

[19:00] Η Μαρία Ανδρονίκου, διδάκτωρ της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, θα αναπτύξει το θέμα, «Tο αρχιτεκτονικό και το κινηματογραφικό: Μια σύγκλιση γλωσσών». Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστεί η μοντέρνα αρχιτεκτονική της εικόνας, (συμπεριλαμβανομένων των όψιμων εκδόσεων της), στον κινηματογράφο του Χόλιγουντ μετά το 1980.

Παρασκευή 23 Ιουνίου

[19:00] Συζήτηση πάνελ με θέμα «Ένα γυναικείο κινηματογραφικό βλέμμα»: Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 στις 19:00 στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» θα υποδεχτεί σημαντικές ομιλήτριες, οι οποίες θα ρίξουν φως στην ουσία των πραγμάτων, σε πεδία που εν μέρει μένουν στο σκοτάδι. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν η Λένα Ράμμου, σύμβουλος διοίκησης οπτικοακουστικού τομέα και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του WIFT GR, η Λίτσα Γιαννοπούλου, Γ.Γραμματέας της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, η Γιούλικα Σκαφιδά και η Δώρα Χρυσικού, ηθοποιοί και μέλη του WIFT GR, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η Μιρέλλα Λεγάκη, οικονομολόγος, μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Κινημ/φικών Λεσχών Ελλάδας και μέλος ΔΣ του WIFT GR.

Στο πλαίσιο της συζήτησης θα προβληθούν δύο από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων ετών: I Am Mackenzie (2019) Σκηνοθεσία: Άρτεμις Αναστασιάδου και Memoir of a Veering Storm (2022) Σκηνοθεσία: Σοφία Γεωργοβασίλη

[00:30] MIDNIGHT EXPRESS

Μεταμεσονύκτια προβολή της θρυλικής ταινίας του Ντάριο Αρτζέντο, «Suspiria» από την κινηματογραφική λέσχη Midnight Express του κριτικού κινηματογράφου, Άκη Καπράνου.

Η κινηματογραφική λέσχη Midnight Express που σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη “ανεξάρτητη” ομάδα κινηματογραφόφιλων, με πάνω από 15.000 μέλη και προβολές που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα προβάλει την αριστουργηματική ταινία «Suspiria» του μέγιστου Ντάριο Αρτζέντο. Μετά τα μεσάνυχτα, μια σπουδαία προβολή και κυρίως μια μοναδική εμπειρία!

Σάββατο 24 Ιουνίου

[11:00] Ήχος, Κάμερα, Παιδιά, Πάμε!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας θα προβάλει τις μαθητικές ταινίες, αποτέλεσμα της δουλειάς μαθητών στο πλαίσιο της εξοικείωσής τους με την κινηματογραφική γλώσσα.

Θα ακολουθήσουν:

Προβολή της μικρού μήκους ταινίας των μαθητών του ΣΤ2, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, «Το Τελευταίο Κουδούνι».
Σενάριο: Ανδρέας Στεφανόπουλος
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Λαμπρόπουλος

Δημιουργικό εργαστήριο με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο

[13:00] «Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω»

Πρόκειται για δέκα ντοκιμαντέρ – από τα περίπου 70 – που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «cineΜαθήματα» και «Αληθινές Ιστορίες / CreDoc» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

[19:00] Masterclass από την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC): «Η φωτογραφία στον κινηματογράφο: Αλήθειες και ψέματα»

Τι κάνει ο Δ/της Φωτογραφίας σε μια ταινία, ποια είναι τα εργαλεία του, οι κοντινοί συνεργάτες του, η σχέση του με τον σκηνοθέτη.Οι αλλαγές μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας.Το masterclass θα παραδώσουν δύο καταξιωμένοι Διευθυντές Φωτογραφίας: ο Πρόεδρος, Γιώργος Φρέντζος και το μέλος της GSC, Γιώργος Καρβέλας.

[21:30] Τελετή Λήξης

Απονομή Βραβείων

[10:30] After Party: Mikro Reunion. Οι αγαπημένοι Mikro ανεβαίνουν στη σκηνή σε μια μοναδική συναυλία-reunion μετά από 8 χρόνια!

 

 


AgrinioStories