Ποιο ενωμένο εμπόριο;

Μόνο «Ενωμένο»
δεν ήταν τελικά στο Αγρίνιο το «Εμπόριο»,
όπως αποδείχθηκε από τη δράση
και τη λειτουργία της συγκεκριμένης παράταξης
του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

 

γράφει ο Lef.T

 

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο χθες, στις 12:00 το μεσημέρι τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του νεοσύστατου «Συλλόγου Έμπορων & Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου», παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσης Επιτροπής του νέου Συλλόγου κ. Σωκράτης Κωστίκογλου επιχείρησε να δώσει το στίγμα του νέου πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού φορέα που συγκροτήθηκε στη πόλη του Αγρινίου από τα μέλη της παράταξης του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, «Ενωμένο Εμπόριο» μετά την αποχώρησή τους απ’ αυτόν. Μόνο «Ενωμένο» δεν ήταν τελικά στο Αγρίνιο το «Εμπόριο», όπως αποδείχθηκε από τη δράση και τη λειτουργία της συγκεκριμένης παράταξης.

Σε μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής κρίσης, με τη δραστική και μεγάλη υποχώρηση από χρόνο σε χρόνο του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων, τη συρρίκνωση της αγοράς με τα πολυάριθμα κλεισίματα των μαγαζιών στο εμπορικό κέντρο της πόλης και της περιφέρειάς της, με την εφαρμογή του «φορολογικού εκτρώματος», όπως χαρακτήρισε το καθεστώς φορολόγησης που έθεσε σε ισχύ η κυβέρνηση Μητσοτάκη σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος της χώρας, τα μέλη του «Ενωμένου Εμπορίου» έκριναν ότι, όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπισθούν «με μια πιο αισιόδοξη ματιά» και αποφάσισαν να διασπάσουν την ενότητα του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, γυρίζοντας την πλάτη σε συναδέλφους με τους οποίους αγωνίστηκαν μαζί στο παρελθόν και τους οποίους δεν κατάφεραν να τους οδηγήσουν όπως θα ήθελαν, ούτε ως πλειοψηφία, ούτε ως μειοψηφία στα τελευταία δύο διοικητικά συμβούλια του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου στα οποία συμμετείχαν.

Ο καθείς και οι επιλογές του, θα πει κάποιος και ορθά θα το πει. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση αναδεικνύονται μερικά ζητήματα συνδικαλιστικής και ηθικής τάξης, τα οποία δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αν ερωτήθηκαν ή αν απαντήθηκαν στην συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου, αφού δεν κληθήκαμε να παρευρεθούμε σε αυτή.

Ας τα δούμε ένα – ένα.

Αυτή τη στιγμή και ο κ. Κωστίκογλου και ο κ. Γιοπάνος κατέχουν στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας (ΟΕΣΒΔΕΝ) τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Ταμία με την ιδιότητα του αντιπροσώπου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου από τον οποίο όμως έχουν αποχωρήσει. Πόσο συνδικαλιστικά σύννομο είναι αυτό; Γιατί συνδικαλιστικά ηθικό, κατά την εκτίμηση μας, δεν είναι επ’ ουδενί.

Το ίδιο ερώτημα αφορά και τους αντιπροσώπους στην ΟΕΣΒΔΕΝ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, κ. Δεληγιάννη και κ. Σύρμο, οι οποίο παρά το γεγονός ότι έχουν αποχωρήσει από Εμπορικό Σύλλογο εξακολουθούν να τον αντιπροσωπεύουν μαζί με τους δυο πρώτους στην Ομοσπονδία και την Συνομοσπονδία.

 

 

Πηγή φωτογραφίαςQ sinidisi.gr
Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click  στο Posted in Παρα-istories