Παραίτηση Ακτινολόγου στο Αγρίνιο, μετά από «εντέλλεσθε»

Παραίτηση της μοναδικής Ακτινολόγου
που υπηρετεί στο Αστικό Κέντρο Υγείας του Αγρινίου (πρώην ΙΚΑ)

Το Νοσοκομείο του Αγρινίου κινδυνεύει να μετατραπεί
σε τμήμα μεταγωγών γιατρών νομάδων, για ασθενείς νομάδες

Το προηγούμενο διάστημα ακούσαμε διάφορες προεκλογικές υποσχέσεις από τα κυβερνητικά στελέχη που γύριζαν και υπόσχονταν προσλήψεις για το ΕΣΥ, λεφτά για την υγεία, αναβάθμιση… και ένα σωρό άλλους… λαγούς με πετραχήλια.

Και δεν πέρασε ούτε ένας μήνας και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τον μοναδικό τρόπο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Υπουργείο Υγείας έχει μάθει να επιλύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα. Τα υπάρχοντα κενά δεν καλύπτονται με προσλήψεις αλλά με μετακινήσεις και «εντέλλεσθε». Μετακινήσεις και εντέλλεσθαι στη μέση του καλοκαιριού που ήδη αρκετά τμήματα των νοσοκομείων υπολειτουργούν λόγω των αδειών.

Για άλλη μία φορά και λίγες εβδομάδες μόλις μετά τα παχιά λόγια  η 6η ΥΠΕ και ο κ. Καρβέλης, για να καλύψει τα κενά του ακτινολογικού τμήματος στο νοσοκομείο της Άρτας, τα οποία πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι η 6η ΥΠΕ τα γνώριζε εδώ και πάρα πολύ καιρό, έστειλε «εντέλλεσθε» στους ακτινολόγους του Αγρινίου  να καλύψουν την πρωινή λειτουργία, καθώς και τις εφημερίες του συγκεκριμένου ηπειρώτικου νοσοκομείου.

Να τα ξεχάσουμε λοιπόν, αυτά που ακούγαμε για διορισμούς στην υγεία και άλλα πολλά. Η τακτική είναι μία: όταν εντοπίζουμε πρόβλημα  σε ένα νοσοκομείο, αντί να το επιλύουμε, το διαχέουμε και στα διπλανά του.

Και βέβαια αυτή η τακτική μπορεί να βολεύει την κυβέρνηση και τον κ. Καρβέλη αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι δεν βολεύει καθόλου, μα καθόλου, τους πολίτες της ούτως ή άλλως υποβαθμισμένης υγειονομικής περιοχής μας, καθώς και όλους εκείνους τους επιστήμονες, οι οποίοι δεν έγιναν γιατροί, για να υπηρετήσουν ως υγειονομικοί νομάδες σε ένα μεγάλο τσαντίρι που ονομάζεται Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά ως αξιοπρεπείς άνθρωποι, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να υπηρετούν τη δομημένη και συγκεκριμένη καθημερινότητα της επαγγελματικής και κοινωνικής τους ζωής και την οποία τέτοιες πρακτικές είτε την αναιρούν είτε την υπονομεύουν.

Ήδη είχαμε την πρώτη παραίτηση της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ακτινολόγου που υπηρετεί στο Αστικό Κέντρο Υγείας του Αγρινίου (πρώην ΙΚΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν κι άλλες παραιτήσεις στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Ας απαντήσει επιτέλους ο κ. Καρβέλης: Θέλει αυτός και η κυβέρνηση του το νοσοκομείου Αγρινίου να λειτουργεί ή να μην λειτουργεί;

Κι αν η απάντηση είναι: ναι, ως τι θέλει να λειτουργεί;

Ως ένα κανονικό νοσηλευτικό ίδρυμα ή ως μεταγωγικό τμήμα γιατρών νομάδων για νομάδες ασθενείς.

 


AgrinioStories

One thought on “Παραίτηση Ακτινολόγου στο Αγρίνιο, μετά από «εντέλλεσθε»

Comments are closed.