Παπαναστασίου: «Κάναμε μια μεγάλη επένδυση»

Μεγάλη επένδυση
εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης
του δικτύου ηλεκτροφωτισμού

Ο Δήμος Αγρινίου  στο πλαίσιο σχεδιασμού για την εξοικονόμηση ενέργειας  και τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος  έχει υλοποιήσει ένα μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Με παρεμβάσεις που στοχεύουν σε  υψηλότερη ενεργειακή απόδοση και μείωση της κατανάλωσης  της ηλεκτρικής ενέργειας αντικαταστάθηκαν οι ενεργοβόροι λαμπτήρες σε μεγάλο μέρος του Δήμου Αγρινίου από νέα φωτιστικά  τεχνολογίας LED.

Συγκεκριμένα αντικαθίστανται σταδιακά όλοι οι ιστοί ηλεκτροφωτισμού στον πολεοδομικό ιστό του Αγρινίου με παράλληλη εγκατάσταση και λειτουργία Συστήματος Κεντρικής Διαχείρισης του φωτισμού.

Με ένα σημαντικό πρόγραμμα προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών συγκροτημάτων, του Δημαρχείου, του ΔΑΚ και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες και τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες. Σημαντικό βήμα αποτελεί επίσης  η σύσταση  Ενεργειακής Κοινότητας που θα συμβάλλει σταδιακά στην ενεργειακή αυτονόμηση του Δήμου Αγρινίου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου , στη δεδομένη συγκυρία, είναι  αναγκαία η στήριξη της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης: «Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς να βάζουμε τις βάσεις για έναν σύγχρονο Δήμο και πετύχαμε εξοικονόμηση στην κατανάλωση  τουλάχιστον 30 %, φωτίζοντας ακόμη περισσότερες περιοχές,  με τη δυνατότητα διαχείρισης και ρύθμισης του δημοτικού φωτισμού. Κάναμε μια μεγάλη επένδυση με το βλέμμα στο μέλλον.Υλοποιούμε  τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει στο Δήμο Αγρινίου για την αναβάθμιση του δικτύου  ηλεκτροφωτισμού.  Ακόμη και με αυτή την προετοιμασία είναι βέβαιο ότι οι Δήμοι θα χρειαστούν τη στήριξη της Πολιτείας με γενναία χρηματοδότηση προκειμένου να  ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες και να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες».

 

Φωτογραφία αρχείου

AgrinioStories