10 Ιουνίου 2023

Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Λόρδο Βύρωνα το 2024

Ξεκίνησε η οργάνωση
Παγκόσμιου Βυρωνικού Συνεδρίου
για τα 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα

Η Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Ροδάνθη Ρόζα Φλώρου σε συνεργασία με τους Πανεπιστημιακούς Συμβούλους της Βυρωνικής Εταιρείας, Roderick Beaton, UK, Andrew Stauffer, USA, Jonathan Sachs, Canada και Μαρία Σχοινά από την Ελλάδα συναντήθηκαν στο Μεσολόγγι για να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό και την οργάνωση του Παγκόσμιυ Βυρωνικού Συνέδριο, που θα διοργανώσει η Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου στην Αθήνα και το Μεσολόγγι από 1 – 7 Ιουλίου 2024.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στην Επέτειο των 200 Χρόνων από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι ( 19 Απριλίου 1824) και οι συσκέψεις θα συνεχίσουν και με τα άλλα Μέλη της Ακαδημαϊκής Επιτροπής ( Academic Committee). Αναμένεται σύντομα η ανακοίνωση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος ( The Call for Papers), ενώ πρόεδρος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής είναι ο Αμερικανός Καθηγητής Peter W. Graham, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της Βυρωνικής Εταιρείας.

Οι σύμβουλοι καθηγητές που βρέθηκαν στο Μεσολόγγι περιηγήθηκαν στο Μουσείο για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό της Βυρωνικής Εταιρείας.

 

 

 

 

 

 

Από αριστερά Prof. Andrew Stauffer, Virginia University, US, Prof. Jonathan Sachs, Concordia University, Canada, Mrs. Rodanthi-Rosa Florou, President, Messolonghi Byron Society, Prof. Roderick Beaton, UK.

 

 

 


AgrinioStories