Η Ολυμπία Βικάτου στα Πρόσωπα της Χρονιάς

Η Ολυμπία Βικάτου έχει προταθεί
στα Πρόσωπα της Χρονιάς
από την εφημερίδα «Πελοπόννησος»

Τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» αποτελούν μια πρωτοβουλία του δημοσιογραφικού οργανισμού της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ η οποία ξεκίνησε το 2014. Με τα χρόνια, η συγκεκριμένη δράση δημιούργησε ένα ιδιαίτερο πεδίο επικοινωνίας της κοινωνίας, καθώς δόθηκε η ευκαιρία δημοσιοποίησης του έργου συμπολιτών μας στο ευρύ κοινό και πλέον τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» αποτελούν έναν σημαντικό θεσμό που αφορά όλη τη Δυτική Ελλάδα.. Ο θεσμός κορυφώνεται σε μια επιβλητική εκδήλωση που πραγματοποιείται στις αρχές του χρόνου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σε αυτόν τον  θεσμό, ένα από τα πέντε υποψήφια πρόσωπα της Χρονιάς του 2022 είναι και η κ. Ολυμπία Βικάτου, για το πολύπλευρο έργο της στον τομέα του Πολιτισμού.

Η κ. Βικάτου, ως γνωστόν, είναι Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και έχει προταθεί από τον δημοσιογραφικό οργανισμό της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ για το σύνολο του έργου της στην Δυτική Ελλάδα, κυρίως όμως για την καθημερινή της ενασχόληση με την ανάδειξη και προστασία των μνημείων και των αρχαιολογικών θησαυρών της Δυτικής Ελλάδας. Αποκορύφωμα της δράσης της  ήταν η δημιουργία του Ξενοκρατείου Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι.

Μπορείτε κι εσείς να επισκεθείτε την ιστοσελίδα του θεσμού ΕΔΩ και να στηρίξετε το πρόσωπο που θεωρείτε ότι αξίζει τον τίτλο.

 


AgrinioStories