ΟΕΝΓΕ: «Φτάνει πια με την σκόπιμη υποστελέχωση»

ΟΕΝΓΕ:
«Φτάνει πια με την σκόπιμη υποστελέχωση,
την προχειρότητα, τον αυταρχισμό,
τις αναγκαστικές μετακινήσεις…»

«Φτάνει πια με την σκόπιμη υποστελέχωση, την προχειρότητα, τον αυταρχισμό, τις αναγκαστικές μετακινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του πληθυσμού και της Αιτωλοακαρνανίας και της Άρτας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, για το ζήτημα της μετακίνησης των Ακτινολόγων στην Άρτα και ζητάει «να στελεχωθούν και τα δυο νοσοκομεία με μόνιμους γιατρούς» και «να αρθούν οι αυταρχικές εντολές μετακίνησης.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως

«ΟΕΝΓΕ – Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
Αθήνα 26 /07/2023
Α.Π:13143

ΠΡΟΣ:

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΜΙΧΑΛΗ
ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΙΟ
ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ
ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ
ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΦΟΡΕΙΣ
ΜΜΕ

Η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΗ (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου) εδώ και πολλούς μήνες έχουμε απαιτήσει κατ’ επανάληψη την στελέχωση του Απεικονιστικού εργαστηρίου του νοσοκομείου Άρτας (κλασικό ακτινολογικό, υπερηχοτομογράφος, αξονικός τομογράφος) με προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων Ακτινοδιαγνωστών (Ακτινολόγων) γιατρών.

Οι αρμόδιοι (διοίκηση νοσοκομείου Άρτας, διοίκηση 6ης ΥΠΕ, πολιτική ηγεσία υπουργείου Υγείας) δεν έκαναν απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση εξοντώνοντας έτσι τους ελάχιστους εναπομείναντες γιατρούς. Συγκεκριμένα, έχουν απομείνει μόνο 2 (δυο) γιατί μια γιατρός επέλεξε πρόσφατα να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα μην αντέχοντας άλλο την υπερεφημέρευση. Οι 2 εναπομείναντες γιατροί εφημερεύουν από 15 μέρες τον μήνα.

Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι για να συγκαλύψουν αυτές τις σοβαρότατες ευθύνες τους καταφεύγουν τώρα στην γνωστή «συνταγή» των αναγκαστικών μετακινήσεων αντί για προσλήψεις. Δίνουν «εντολές» σε γιατρούς Ακτινολόγους του νοσοκομείου Αγρινίου και του Κ.Υ Αγρινίου να εφημερεύουν στην Άρτα. Έτσι θέτουν σε άμεσο κίνδυνο διάλυσης και το Ακτινολογικό του Αγρινίου: ήδη μια γιατρός υπέβαλλε την παραίτησή της από το ΕΣΥ αρνούμενη την «ετσιθελική» μετακίνηση.

Φτάνει πια με την σκόπιμη υποστελέχωση, την προχειρότητα, τον αυταρχισμό, τις αναγκαστικές μετακινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του πληθυσμού και της Αιτωλοακαρνανίας και της Άρτας. Να στελεχωθούν και τα δυο νοσοκομεία με μόνιμους γιατρούς. Να αρθούν οι αυταρχικές εντολές μετακίνησης.»


AgrinioStories