Ο Θανάσης Μαυρομμάτης στο ΜΕΚ Παιανίας

Θ. Μαυρομμάτης:
«Τα έργα υποδομών
είναι προϋπόθεση ανάπτυξης»

Την πρώτη διεθνή έκθεση για μηχανήματα έργων που πραγματοποιήθηκε στο ΜΕΚ Παιανίας επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Μαυρομμάτης, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής σε workshop με τίτλος θέμα: «Τα μεγάλα έργα υποδομών στην Ελλάδα του αύριο».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Μαυρομμάτης αναφέρθηκε στα διάφορά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας τα οποία αφορούν μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις, προγραμματισμένες ή αποτέλεσμα εκτάκτων συνθηκών.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της Πατρών – Πύργου, στην αποκατάσταση της γέφυρας του Ευήνου, τα έργα 22 εκατομμυρίων ευρώ στη λιμνοθάλασσα Αιτωλικού Μεσολογγίου, τον εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων, αλλά και πολλά άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα τονίζοντας την αναγκαιότητα κάθε έργου στο πλαίσιο της ίσης προσφοράς απέναντι σε κάθε ένα Έλληνα πολίτη.

Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στον αντίκτυπο που έχει ένα δημόσιο έργο στην πραγματική οικονομία και συγκεκριμένα ανέφερε ότι κάθε ένα ευρώ στην ουσία αποδίδει το διπλάσιο ποσό μέσα από τις νέες θέσεις εργασίας, τη βελτίωση της ασφάλειας και της ταχύτητας των μεταφορών κ.ο.κ. .

«Ο αγώνας που γίνεται αυτή τη στιγμή στη Δυτική Ελλάδα, ειδικά στον τομέα των υποδομών και των έργων, έχει αρχίσει να αποδίδει και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά στους συμπολίτες μας. Το γεγονός αυτό μας ικανοποιεί, αλλά δεν μας εφησυχάζει. Στόχος μας είναι να εντείνουμε τις δράσεις μας και να φέρουμε ακόμα περισσότερους πόρους στον τόπο μας» κατέληξε ο κ. Μαυρομμάτης.

 


AgrinioStories