Να φοράτε πάντα γάντια όταν καθαρίζετε

Δείτε τρεις πολύ σημαντικούς λόγους
για να χρησιμοποιείτε πάντα
γάντια σε όλες τις εργασίες καθαρισμού

1. Το ζεστό νερό είναι πολύ κακό για το δέρμα σας
Σκεφτείτε την τελευταία φορά που πλύνατε τα πιάτα και πώς ήταν τα χέρια σας μετά. Το πιθανότερο είναι ότι τα νιώθατε ξηρά και τραχιά. Αυτό συμβαίνει επειδή το ζεστό νερό μπορεί να είναι ιδανικό για βρώμικα πιάτα, αλλά είναι πολύ κακό για το δέρμα σας.
Το ζεστό νερό απομακρύνει τα λίπη από τα πιάτα σας, αλλά παράλληλα και τα φυσικά έλαια που δημιουργούν ένα αδιάβροχο φράγμα στο δέρμα σας. Οι δερματολόγοι προειδοποιούν επίσης ότι, το ζεστό νερό μπορεί να πληγώσει το δέρμα και να αφαιρέσει τα έλαια που το διατηρούν απαλό και ενυδατωμένο.
Τα γάντια οικιακής χρήσης σας επιτρέπουν να πλένετε τα πιάτα σας με ζεστό νερό και να διατηρείτε τα χέρια σας προστατευμένα. Επίσης, θα μπορείτε κατά το πλύσιμο να χρησιμοποιήσετε πολύ πιο ζεστό νερό από ό, τι με γυμνά χέρια και αυτό θα σας επιτρέψει να ξεμπερδέψετε νωρίτερα.
Μην ξεχνάτε ότι τα γάντια θα προστατεύσουν τα νύχια σας και θα βοηθήσουν στο να διατηρήσετε το μανικιούρ σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

2. Τα γάντια κουζίνας προστατεύουν από χημικά εγκαύματα
Ανεξάρτητα από το αν φτιάχνετε τα προϊόντα καθαρισμού μόνοι σας ή αν τα αγοράζετε, εκθέτετε το δέρμα σας σε χημικές ουσίες όπως απορρυπαντικά και διαλύτες καθώς και ξύδι, αμμωνία και χλωρίνη.
Αυτές οι χημικές ουσίες θα αφαιρέσουν επίσης τα φυσικά έλαια και θα μειώσουν την ενυδάτωση του δέρματος.
Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα και στη χειρότερη χημικά εγκαύματα.

3. Μπορούν να αποτρέψουν την εξάπλωση ασθενειών και βακτηρίων
Ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να φοράτε γάντια κουζίνας είναι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από ιοπύς και βακτήρια κατά τον καθαρισμό.
Σκεφτείτε τι καθαρίζετε τακτικά – τον νιπτήρα μπάνιου, την τουαλέτα, το νεροχύτη κουζίνας. Και οι τρεις περιοχές είναι γεμάτες με βακτήρια σαλμονέλας και E. coli, όπως και το σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε, είναι μια σημαντική εστία μικροβίων!
Όταν καθαρίζετε αυτά τα σημεία με γυμνά χέρια, διατρέχετε τον κίνδυνο να μολυνθείτε απευθείας από δυσάρεστα παθογόνα.

Ακόμα κι αν πρόκειται να πλύνετε τα χέρια σας μετά τον καθαρισμό, θα πρέπει να το κάνετε πολύ σωστά και σχολαστικά για να προστατευτείτε πραγματικά. Γιατί όμως να το διακινδυνεύσετε όταν μπορείτε απλά να φοράτε τα κατάλληλα γάντια και να κάνετε τις δουλειές σας άφοβα;

 

Πηγή

AgrinioStories