Μνημόνιο Συνεργασίας του ΕΟΔΥ με Safe Water Sports

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν
ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης
και ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της SAFE WATER SPORTS
κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης.

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης και ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της SAFE WATER SPORTS (Μη κερδοσκοπικό Σωματείο) «Ελληνική Εταιρεία Προώθησης της Ασφάλειας των αθλημάτων και μέσων αναψυχής στη θάλασσα και στο νερό» κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης.

Στόχος της συνεργασίας των δύο φορέων είναι ένα κοινό πλαίσιο δράσης μέσω της συνέργειας της Πολιτείας και της Κοινωνίας των Πολιτών για την προώθηση της ασφάλειας των πολιτών στο υδάτινο περιβάλλον.

Το μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τους κάτωθι στόχους:

  • Τη συνεχή ενημέρωση των πολιτών, ειδικότερα των ατόμων τρίτης ηλικίας σχετικά με την ασφάλειά τους στο υδάτινο περιβάλλον και την προώθηση του προγράμματος «Ασφαλούς Κολύμβησης για άτομα τρίτης ηλικίας» σε Δήμους, ΚΑΠΗ, χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με στόχο την εκμάθηση βασικών γνώσεων ασφαλείας μέσα και έξω από το νερό.
  • Τη χορήγηση αιγίδας του ΕΟΔΥ στο πρόγραμμα «Ασφαλούς Κολύμβησης για άτομα τρίτης ηλικίας» και τη συνεργασία αναφορικά με την Ετήσια Έκθεση του Παρατηρητηρίου Ατυχημάτων και την περαιτέρω στατιστική επεξεργασία των στοιχείων αυτής.
  • Την από κοινού εκπόνηση ενημερωτικών προγραμμάτων και δράσεων προς άτομα τρίτης ηλικίας με θέμα την ασφάλεια στη θάλασσα και στο νερό μέσα από ενημερωτικές εκδηλώσεις, αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα, αποστολή ενημερωτικών δελτίων και την ανάπτυξη κάθε είδους συνεργασίας που συνάδει με τους σκοπούς των δυο συμβαλλομένων μερών.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, υπογράμμισε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη σημερινή υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΔΥ και του SAFE WATER SPORTS καθώς αναβαθμίζει την επιστημονική  συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων».

Στην τελετή υπογραφής παρέστη και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΔΥ για τα Μη Μεταδοτικά Νοσήματα, κ. Σπύρος Σαπουνάς, ενώ την αρμόδια διεύθυνση, εκπροσώπησε η κα. Αγγελική Λάμπρου, Eπιδημιολόγος, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Επιδημιολογίας & Πρόληψης Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων και Τραυματισμών.

 


AgrinioStories