Μεσολόγγι – Δωρεά δυο πινάκων από το Φοίβο Σακαλή

Δωρεά δυο πινάκων
στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου από το Φοίβο Σακαλή

 Κώστας Λύρος: «Σημαντική δωρεά που θα καταστεί κληροδότημα ες αεί στις νεότερες γενιές του τόπου μας»

Τη δωρεά δυο πινάκων του αείμνηστου Σπυρίδωνα Σακαλή προσέφερε σε ειδικήτελετή που έλαβεχώρα στη ΔημοτικήΠινακοθήκη ο γιός του Φοίβος Σακαλής.

Η Τελετή έγινε παρουσία του Δημάρχου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου, του Προέδρου του ΠνευματικούΚέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Νίκου Χαντζήκαθώς και της χήρας του Σπύρου Σακαλή κα Ρίκα Σακαλή.

Τα δυο κειμήλια παραδοθήκαν από τον Φοίβο Σακαλήστον Κώστα Λύρο ο οποίοςφανεράσυγκινημένος για αυτή την προσφοράδήλωσεσχετικά:

«Η κίνηση αυτή, η οποία αποτελούσε και επιθυμία του πατρός σας, τιμά ιδιαίτερα την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου αλλά και όλους τους κάτοικους του δήμου μας και έρχεται να ενισχύσει τη συλλογή με τα εκθέματα που μας συνδέουν με το Μεσολόγγι του «χθες».

Το ιστορικό, ηρωικό και ένδοξο Μεσολόγγι, την μνήμη του οποίου συντηρείτε και ενισχύετε και εσείς έμπρακτα με αυτή σας τη δωρεά που θα καταστεί κληροδότημα ες αεί στις νεότερες γενιές του τόπου μας».

Στην ολιγόλεπτη συζήτηση που διεξήχθη ο Δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο του Μεσολογγίου και της περιοχής καθώς και στιςενέργειες του για περαιτέρωαναδιοργάνωση των μουσειακώνεκθεμάτων και την περαιτέρωανάδειξη των μουσείων μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


AgrinioStories