Μεσολόγγι – Προχωρά η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, και Ιονίου
απόρριψε, ως απαράδεκτη, την προσφυγή
κατά της απόφασης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
για το έργο της αποκατάστασης του ΧΥΤΑ

 Σημαντικότατη και ιδιαίτερη θετική εξέλιξη αποτελεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου να απορρίψει, ως απαράδεκτη, την προσφυγή  κατά της απόφασης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για το έργο της αποκατάστασης του ΧΥΤΑ, μετά και την χρηματοδότηση που κατάφερε και εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή.

Την στιγμή λοιπόν που το έργο  ήταν στο τελικό στάδιο για την υλοποίησή του και θα προχωρούσε με νόμιμες και διάφανες διαδικασίες φαίνεται να θορύβησε ορισμένους και επιχείρησαν να το «φρενάρουν».

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος με αφορμή την απόφαση δήλωσε σχετικά:

«Η  πρόσφατη απόφαση της Αποκεντρωμένης  αποτελεί μια ακόμη απόφαση για την δικαίωση του αγώνα μας να επιλύσουμε οριστικά το τεράστιο πρόβλημα με το ΧΥΤΑ και ο τόπος μας να απαλλαγεί από τα απορρίμματα, αλλά παράλληλα αποτελεί και μια «ΝΙΚΗ» των πολιτών που στερούνταν τόσα χρόνια έναν κατάλληλο  χώρο απορριμμάτων

Με την, με αριθ. πρωτ. 171367/6-12-22, απόφαση της Αποκεντρωμένης απορρίφθηκε η, για μια ακόμη φορά, ψευδεπώνυμη προσφυγή  κατά της απόφασης μας να προχωρήσει το έργο με τη διαδικασία του επείγοντος.

Είναι  να απορεί κανείς για τις αλλεπάλληλες, ανώνυμες και ψευδεπώνυμες καταγγελίες κατά πράξεων της δημοτικής αρχής οι οποίες τελικά  καταλήγουν στο κενό.

Καταφέρνουν όμως  να μας  ροκανίσουν  πολύτιμο χρόνο και το μίζερο είναι ότι υποδηλώνουν  μια  άρνηση και μια  υπονόμευση σε κάθε τι δημιουργικό για το τόπο.

Περί  τους  3 μήνες καθυστέρηση στοίχισε στο δήμος μας  η εν λόγω προσφυγή!

Το καράβι όμως δεν γυρίζει πίσω !

Εμείς αφήνουμε  πίσω αυτές τις μεθοδεύσεις  και με ακόμη μεγαλύτερη  δύναμη και σκληρή δουλειά  συνεχίζουμε το έργο μας, για ένα  Δήμο απαλλαγμένο από τα δεινά του παρελθόντος  με έργα πνοής, βάσεις για μια στέρεη ανάπτυξη.

Ήρθε η ώρα στο Δήμο μας να λειτουργήσει ένας εγκεκριμένος και σύγχρονος ΧΥΤΑ»

 


AgrinioStories