Χρυσόγελου: Εγκαίνια για «Το ταξίδι της Μάσκας»

Άνοιξε η αυλαία της εικαστικής έκθεσης
«Το ταξίδι της Μάσκας» στο Κτίριο Χρυσόγελου

Με ένα άκρως ενδιαφέρον βιωματικό εργαστήρι συναισθημάτων και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού, Νικόλαου Κοροβέση και της Αντιπεριφερειάρχη  Αιτωλοακαρνανίας  Μαρίας Σαλμά  άνοιξε η αυλαία της εικαστικής έκθεσης που φιλοξενείται στο Κτίριο Χρυσόγελου και φέρει τον τίτλο «Το ταξίδι της Μάσκας».

Με τη συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Γυμνάσιου Μεσολογγίου, του 1ου Γυμνάσιου Μεσολογγίου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, η εικαστική έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Καρναβαλικό Εργαστήριο του Δήμου Πατρέων.

 

 

Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Ειρήνη Κουρή, πρόκειται για μια πολυμορφική εγκατάσταση με τα πρωτογενή υλικά στοιχεία που εδώ και χρόνια μετουσιώνουν το πνεύμα του Καρναβαλιού σε μήτρα δημιουργίας, μεταμόρφωσης, ζωής, ψυχαγωγίας και μέθεξης. Τα εκμαγεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου εκτίθενται ως στοιχεία της συλλογικής και δημιουργικής μνήμης του θεσμού ξεδιπλώνοντας τη μαγεία και το συναίσθημα της Πάτρας. Ο θεατής καλείται να συμμετάσχει βιωματικά σε έναν εικαστικά ενεργοποιημένο χώρο, χωρίς οριοθέτηση αλλά με έντονη σκηνογραφική διάσταση.

Ιδιαίτερη έμφαση στην εν λόγω έκθεση δίνεται στα βιωματικά εργαστήρια συναισθημάτων που αφορούν κυρίως  μαθητές σχολείων και ομάδες ψυχικής υγείας, κάτι που αναδεικνύει τον εκπαιδευτικό ρόλο του Πατρινού Καρναβαλιού και την ανάγκη έκφρασης των πολιτών.

 

 

 


AgrinioStories