Κολωνός: Ισόβια + 41 χρόνια κάθειρξη

Ισόβια + 41 χρόνια κάθειρξη
είναι η ποινή για τον βασικό κατηγορούμενο
στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης στον Κολωνό

Στη μητέρα το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών
γεγονός που σημαίνει ότι σε λίγες ώρες θα είναι ελεύθερη

Στον επονομαζόμενο «Μιχάλη» επιβλήθηκε ποινή 12 ετών κάθειρξη για κάθε πράξη και συγκεκριμένα για τη μαστροπεία και την πορνογραφία της 12χρονης. Για τους αποκαλούμενους πελάτες η ποινή είναι από 13 μήνες έως 7 χρόνια κάθειρξη.

Νωρίτερα ομόφωνα απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών στον 55χρονο βασικό κατηγορούμενο το δικαστήριο ενώ επίσης δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στη μητέρα με πλειοψηφία 6-1. Ομόφωνα απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών και στον «Μιχάλη». Στους υπόλοιπους 17 καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε «σύννομος βίος».

Να μην αναγνωριστεί στον πρωταγωνιστή της υπόθεσης του Κολωνού κανένα ελαφρυντικό ζήτησε η Εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου «δείχνοντας» τα ισόβια για τον 55χρονο επιχειρηματία.

Κατά την Εισαγγελέα ο κριθείς ένοχος για βιασμό και βαριά κακουργήματα, δεν πρέπει να τύχει ελαφρυντικών, λόγω των ειδεχθών πράξεων σε βάρος ανηλίκου, για τις οποίες τον κήρυξε ένοχο το δικαστήριο. Για την 37χρονη μητέρα, που συμπληρώνει σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης, η Εισαγγελέας τόνισε πως θεωρεί ότι η πράξη της εκβίασης είναι μεγάλης κοινωνικής απαξίας , ενώ και η παραμέληση που επέδειξε στο παιδί, είναι συνθήκες για τις οποίες δεν πρέπει να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Ειδήσεις