24 Μαρτίου 2023

ΚΝΕ Αιτωλ/νίας – Μαθητές σε «extreme sports»

«2023: Τώρα οι Μαθητές για να πάνε σχολείο
πρέπει να ξέρουν και από “extreme sports”…»

Σε ανακοίνωσή του το Τομεακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ αναφέρει για το περιστατικό με τους μαθητές στον Εύηνο που για να πάνε στο σχολείο τους, χρειάστηκαν να περάσουν «συρμάτινες γέφυρες, με σχοινιά και σιδερένια κουβούκλια διανύοντας 70 μέτρα, πάνω από “φουσκωμένους” ποταμούς, βάζοντας τις ζωές τους σε κίνδυνο.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει

Εν έτει 2023 και στην Αιτωλοακαρνανία, οι μαθητές πάνε σχολείο από συρμάτινες γέφυρες, με σχοινιά και σιδερένια κουβούκλια διανύοντας 70 μέτρα, πάνω από «φουσκωμένους» ποταμούς, βάζοντας τις ζωές τους σε κίνδυνο.

Το περιστατικό αυτό συμπληρώνει την εικόνα των συνθηκών, με τις οποίες έρχονται συχνά αντιμέτωποι αυτή την περίοδο μαθητές, ειδικά στα ορεινά τμήματα του Νομού, στη προσπάθεια τους να μορφωθούν απρόσκοπτα μεταφερόμενοι αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους, σε δρόμους επικίνδυνους, με σχολεία χωρίς καθηγητές και θέρμανση, τώρα αναγκασμένοι να παίζουν και τη ζωή τους κορόνα γράμματα περνώντας πάνω από ποτάμια!

Οι επισημάνσεις για συγκεκριμένα κομμάτια δρόμου που γίνονται συχνά κατολισθήσεις έχουν γίνει επανειλημμένα από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι δίκαια εξοργίζονται.

Κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δημοτικές Αρχές, έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτή τη κατάσταση.

Απαιτούμε:

  • -να υπάρχει ασφαλής μεταφορά των μαθητών,
  • -να μην ξανά τεθεί η ζωή τους σε κίνδυνο εξαιτίας της ολιγωρίας του κρατικού μηχανισμού

Το κράτος και οι κυβερνήσεις, όταν γίνονται κατολισθήσεις και κλείνουν για ώρες δρόμοι, δείχνουν ανικανότητα, αποδεικνύονται όμως πολύ ικανοί όταν χρειάζεται να καταστείλουν τις δίκαιες κινητοποιήσεις των μαθητών, ακριβώς γι’ αυτά τα οξυμένα προβλήματα.

Οι μαθητές έχουν αποδείξει με τους αγώνες τους, ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Η νέα γενιά να δείξει τη δύναμή της, στηρίζοντας το ΚΚΕ και τη πρωτοπόρα νεολαία του, την ΚΝΕ!

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει, με τους αγώνες της νεολαίας!

 


AgrinioStories