ΕΙΝΝΑ: Όχι στη διάλυση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Όχι στην υποβάθμιση – διάλυση
του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου
Να σταματήσει η βιομηχανία των εντέλλεσθε
και των «εμβαλλωματικών λύσεων»
των μετακινήσεων ιατρών για να καλυφτούν τα τεράστια κενά

«Απαράδεκτη», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΕΙΝΝΑ την «απόφαση της 6ης ΥΠΕ – διοίκησης του νοσοκομείου να στείλει περιπολικό της αστυνομίας στο σπίτι συναδέλφου προκειμένου να υλοποιήσει εντέλλεσθε για εφημερία» και συνεχίζει: «Μετά την παραίτηση συναδέλφου επικουρικού παθολόγου και την ύπαρξη μόνο 2 ειδικευόμενων ιατρών παθολογίας, ήρθε και η σειρά της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Μεσολογγίου να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην εύρυθμη λειτουργία και στην κάλυψη των εφημεριακών αναγκών.

»Όλα τα βασικά τμήματα του ΓΝ Μεσολογγίου (Αναισθησιολογικό, Χειρουργική, Ορθοπεδική, Παθολογική,  Γυναικολογική, αιματολογικό-αιμοδοσία κλπ)  δε μπορούν να καλύψουν επαρκώς και για όλες τις μέρες του μήνα τις ανάγκες στην πρωινή λειτουργία και στις εφημερίες.

»Αντί η κυβέρνηση, 6η ΥΠΕ, Διοίκηση Νοσοκομείου να προχωρήσουν άμεσα και με επείγουσες διαδικασίες, όπως έχουμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή,  στην προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης αλλά και όποιες άλλες θέσεις είναι αναγκαίες, συνεχίζουν τη γνωστή τακτική των «μπαλωμάτων» με μετακινήσεις ιατρών από τα ΚΥ που όμως δε λύνουν το πρόβλημα ούτε καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες.

»Για την έκρυθμη κατάσταση που έχει πλέον διαμορφωθεί από πολύ καιρό στο ΓΝ Μεσολογγίου  την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση – 6η ΥΠΕ, διοίκηση του Νοσοκομείου, που όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ ΓΝΩΡΙΖΕ, δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για να αναστραφεί.

»Δε θα επιτρέψουμε να γίνουμε περιοδεύων θίασος για να καλύπτονται όπως όπως τα τεράστια κενά με υπερεφημέρευση, μετακινήσεις και «εντέλλεσθε» τώρα πια και με την παρουσία της αστυνόμίας…καταλύοντας κάθε έννοια οικογενειακού προγραμματισμού και επιστημονικής αξιοπρέπειας των συναδέλφων. Η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει τους εναπομείναντες συναδέλφους σε παραιτήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

»Η άρνησή τους να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις είναι απόδειξη ότι επιδιώκουν με κάθε μέσο την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης με το «νέο ΕΣΥ», τη συγχώνευση κλινικών-τμημάτων,το κλείσιμο ή αλλαγή χαρακτήρα χρήσης νοσοκομείων, που αφορά  και το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, με τεράστιες συνέπειες για τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

»Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Καμία συγχώνευση, κατάργηση τμημάτων η κλείσιμο νοσοκομείου στο νομό.
  • Τα 2 νοσοκομεία και τα ΚΥ αποδεδειγμένα είναι απαραίτητα στο μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας ώστε να καλύπτουν τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού
  • Να προκηρυχτούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις με κατεπείγουσες διαδικασίες
  • Να καλυφτούν όλα τα κενά καταρχήν στα τμήματα που βρίσκονται σε λειτουργική κατάρρευση (χειρουργική, παθολογική, αναισθησιολογικό, ορθοπεδική, γυναικολογική, εργαστήρια κλπ)
  • Να ολοκληρωθούν άμεσα οι προκηρύξεις του αναισθησιολόγου και παιδίατρου
  • Να καλυφτούν όλα τα κενά και οι ανάγκες του ΤΕΠ με αποφασιστική ενίσχυσή του

 Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος |  Η Γραμματέας
Αραβανής Μάκης | Πατρινού Βάνα»

 


AgrinioStories