Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Πότε κλείνουν ξανά

Πότε ανοίγουν
μετά τις γιορτές του Πάσχα τα σχολεία
Τι ισχύει για τις εκλογές 2023

Η Κυριακή του Πάσχα 2023 έφθασε και οι εκλογές 2023 είναι περίπου έναν μήνα μακριά. Μαθητές και καθηγητές αναζητούν ήδη το πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τις γιορτές, και το πότε κλείνουν ξανά για τις εκλογές.

Οι διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές διαρκούν δύο εβδομάδες στα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια. Τα σχολεία έκλεισαν την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και, συγκεκριμένα στις 7 Απριλίου 2023, και θα ανοίξουν μετά το Πάσχα, στις 24 Απριλίου 2023.

Οι εκλογές 2023 έχουν οριστεί για την Κυριακή 21 Μαΐου 2023. Επομένως, τα σχολεία που θα λειτουργήσουν και ως εκλογικά κέντρα θα μείνουν κλειστά για 2 μέρες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έχει ανακοινώσει ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή πριν τις εκλογές και την Δευτέρα μετά τις εκλογές. Όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω των εκλογών στις 19 και 22 Μαΐου»

Πότε ολοκληρώνονται τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια;

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) αναφέρονται αναλυτικά οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια για το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Σύμφωνα με την απόφαση, ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων:

α. Των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Γυμνασίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 30ή Μαΐου 2023, ημέρα Τρίτη.

β. των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 18η Μαΐου 2023, ημέρα Πέμπτη.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

 


AgrinioStories