Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Ως μάνα και πολίτης» (vid)

Καρυστιανού: «Ως μάνα και πολίτης
αυτής της χώρας έχω δικαίωμα
να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου»

Σοβαρά ερωτήματα έθεσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Τέμπη 2023, Μαρία Καρυστιανού για τη διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως επεσήμανε κατά τη συνέντευξη τύπου με θέμα «Το αίτημα 1.500.000 πολιτών για την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας», ο Πρωθυπουργός ακόμη δεν έχει απαντήσει στην επιστολή που του έστειλε.

Όπως τόνισε απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Σας απέστειλα μία επιστολή. Οφείλατε να μου απαντήσετε. Όχι ως εκπρόσωπος ενός κράτους που σκότωσε το παιδί μου, όχι μόνο από την ηθική υποχρέωση προς την κοινωνία αλλά και την παράταξή σας, αλλά από την υποχρέωση που έχετε να απαντήσετε έως 50 ημερών, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Συντάγματος, με σεβασμό προς τις διατάξεις της χώρας.

Κι ερωτώ: Γνωρίζετε τους νόμους της χώρας μου; Συμμορφώνεστε με αυτούς; Ή θεωρείτε ότι δεν έχετε καμία τέτοια υποχρέωση; Η απουσία σας δηλώνει και την απάντησή σας.

Εγώ όμως, ως μάνα και πολίτης αυτής της χώρας έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου και για ποιο λόγο αναζητούμε οστικά υπολείμματα σε όλη τη γύρω περιοχή. Κι επειδή τα ερωτήματα αυτά καίνε την ψυχή μου, θα κάνω υπομονή και θα περιμένω να βρείτε χρόνο και να απαντήσετε εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο νόμος, τιμώντας το αξίωμά σας».

 

Πηγή:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *