Καλωσήλθατε στην έρημο του πραγματικού

Καλωσήλθατε σε ένα συνδικαλισμό νέο,
φρέσκο, αυτοοργανωμένο,
που βγάζει γλώσσα
στην πεθαμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία

  • Αντίφωνο Κωστής Παπαϊωάννου

Τα παιδιά στην Πανεπιστημίου είναι η μία όψη. Τα σώματά τους αρθρώνουν τη νέα διεκδίκηση, το πρόσωπά τους νομιμοποιούν την απαγορευμένη συλλογικότητα: κόσμος στο δρόμο, ζωντάνεμα του δημόσιου χώρου. Ο συνδικαλισμός που επανέρχεται πανηγυρικά μετά την ποινικοποίησή του από τα συστημικά μίντια και την ηγεμονική αφήγηση που του χρέωσε κάθε δεινό της χώρας. Όμως ένας συνδικαλισμός νέος, φρέσκος, αυτοοργανωμένος, βγάζει γλώσσα στην πεθαμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Τα παιδιά στο Εθνικό και σε κάθε χώρο τέχνης είναι η νέα βάση, η συλλογικότητα, η ομάδα, η αλυσίδα στο δρόμο, η ομορφιά της πολιτικής δημιουργίας. Το cancel e-food πρώτο έσπασε τη στεγανοποίηση που είχε επιβληθεί στη διεκδίκηση, την επανένωσε με την αποδοχή και την αλληλεγγύη. Τα παιδιά αυτά με τα όμορφα φωτεινά πρόσωπα είναι το επόμενο χορευτικό βήμα των συλλογικών αγώνων.

Το Market Pass είναι το νεγκατίφ. Τίποτα από κάτω, όλα από πάνω. Η άρνηση των αγώνων, η αποθέωση της ατομικότητας. Καθένας μόνος απέναντι στον ελεήμονα ηγεμόνα. Είναι η απόσυρση στον ιδιωτικό χώρο: μόνος απέναντι στην οθόνη του e gov, με τους κωδικούς taxisnet σκονάκι στο στόμα σα να δαγκώνω ταυτότητα αγνοουμένου. Το Market Pass είναι η άρνηση της διεκδίκησης, η νέα ποινικοποίηση του συνδικαλισμού: μη ζητάμε, μην απεργούμε, μην κακοκαρδίσουμε τον ηγεμόνα που μας δίνει κουπόνια. Συλλογικές διεκδικήσεις, συμβάσεις, δικαιώματα μας έφεραν εδώ. To κοινωνικό κράτος πέθανε, ζήτω το κράτος pass. Κράτος αμνήμον, κράτος ad hoc, δεν υπάρχουν κεκτημένα, από το μηδέν όλα διαρκώς. Ο χαμένος τα χάνει όλα: κρατώ το pass πιο σφιχτά όσο ακούω τις φωνές του διπλανού που τον τραβάνε έξω από το σπίτι ΟΠΚΕ και δικαστικοί κλητήρες. Κλείνω πόρτες και παράθυρα, κρατώ το pass σφιχτά.

Το μιντιακό παραμύθι θέλει να μην υπάρχουν αντιθέσεις πια, όλα να μαλακώνουν γλυκά, να σβήνουν τα περιγράμματα σε μια νέα συναίνεση.

Πείτε τους χαιρετίσματα, οι αντιθέσεις είναι εδώ, πιο σκληρές.

Καλωσήλθατε στην έρημο του πραγματικού.

 

Φωτογραφία ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI Επαναλαμβανόμενο δρώμενο του σωματείου εργαζομένων στο χώρο του χορού εξω απο την κατάληψη του Ρέξ στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών για την κατάργηση του Π.Δ. 85

AgrinioStories